Pileće pljeskavice sa povrćem
Potrebno je:
- 600 g mlevenog belog, pilećeg, mesa
 - 200 g krompira
 - 160 g crnog luka
 - 250 g šargarepe
 - 1 jaje
 - 1 ljuta papričica
 - 5 kašika prezli
 - 3 češnja belog luka
 - 1 kašičica sode bikarbone
 - ulje
 
Začini:
- 1/2 kašičice mlevenog kima
 - 1/2 kašičice mlevenog korijandera
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica dimljene aleve paprike
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema:
      1. Krompir očistiti i izrendati na 
krupno rende. Crni luk, šargarepu, beli luk i ljutu papričicu, sasvim 
sitno, iseckati (najbolje u secko).
     
    
      2. Mleveno, pileće, meso staviti u, 
dublju,  vanglicu. Dodati izrendani krompir i, svo, iseckano povrće. 
Ubaciti jaje, sodu bikarbonu i, rukom, sjediniti. Zatim dodati, 
navedene, začine i uz, postepeno, dodavanje prezli dobro sjediniti 
sastojke (prezle dodajte toliko da možete od smese formirati 
pljeskavice).
     
    
      3. Meni je kašika za supu bila, kao,
 merna jedinica. Vlažnom kašikom vaditi smesu i, vlažnim, rukama je 
oblikujte u pljeskavicu. Napravite, prvo, sve pljeskavice, pa pređite na
 prženje.
     
    
      4. U, odgovarajuću, posudu sipati 
ulje, 1cm visine, i staviti ga da se zagreje, na srednjoj temperaturi. 
Na zagrejano ulje spuštati pljeskavice da se prže. Kada jedna strana 
porumeni okrenuti pljeskavice da i druga strana porumeni.
     
    
      5. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. 
Pljeskavice poslužiti uz dodatak i salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар