Pogačice
Potrebno je:
- 600 g brašna
 - 1/2 kockice kvasca
 - 200 ml mleka
 - 100 ml jogurta
 - 50 ml ulja
 - 1 kašika šećera
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 jaje
 - 1 belance
 
Za premazivanje pogačica:
- 1 žumance
 - 2 kašike mleka
 - 1 kašičica ulja
 
Priprema:
      1. U, toplom, mleku, sa dodatkom 
šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, ulje, 
jogurt, jaje, belance i, pripremljeni, kvasac. Zamesiti testo. Zamešeno 
testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu. Uz, minimalno, dodavanje
 brašna umesiti mekano, elastično, testo, koje se ne lepi za ruke.
     
    
      2. Umešeno testo prebaciti u, 
nauljenu, vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da udvostruči,
 svoju, zapreminu.
Uskislo testo izručiti na, pobrašnjenu, radnu podlogu, formirati ga u 
oblik valjka i podeliti na 13, jednakih, delova (ako želite veće 
pogačice, testo podelite na manji broj delova).
     
    
      3. Od svakog dela formirati jufkicu i
 poređati ih u pleh, preko pek papira. Napravljene pogačice ostaviti da 
narastu. Narasle pogačice premazati mešavinom žumanceta, mleka i ulja. 
Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
     
    
      4. Pečene pogačice izvaditi, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade, pa ih poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар