Ruska salata
Potrebno je:
- 900 g gotovog povrća za rusku salatu
- 400 g kiselih krastavčića
- 1 kašičica soli
- 600 g stišnjene šunke
- 500 g majoneza
Priprema:
1. Povrće staviti u, dublju, posudu i
staviti na vatru, da se skuva. Povrće kuvati 10-ak minuta, pazeći da se
ne prekuva. Preručiti ga u cetku da se ocedi i ohladi.
2. Šunku iseći na, sitne, kockice. Krastavčiće, takođe, iseckati na kockice i, rukom, iscediti, suvišnu, vodu.
3. U veću, dublju, posudi staviti
ohlađeno i, dobro, isceđeno povrće. Dodati iseckanu šunku, krastavčiće i
so. Dobro promešati. Zatim ubaciti majonez (možete koristiti majonez po
vašem ukusu, meni, lično, je Thomy majonez najukusniji), pa ga,
varjačom, dobro sjediniti sa ostalim sastojcima.
4. Salatu prebaciti u odgovarajuće
posude, sa poklopcima. Preko salate premazati po malo majoneza, polopiti
i ostaviti u fržider, da se dobro ohladi, pa je poslužiti.
Коментари
Постави коментар