Ruska salata
Potrebno je:
- 900 g gotovog povrća za rusku salatu
 - 400 g kiselih krastavčića
 - 1 kašičica soli
 - 600 g stišnjene šunke
 - 500 g majoneza
 
Priprema:
      1. Povrće staviti u, dublju, posudu i
 staviti na vatru, da se skuva. Povrće kuvati 10-ak minuta, pazeći da se
 ne prekuva. Preručiti ga u cetku da se ocedi i ohladi.
     
    
      2. Šunku iseći na, sitne, kockice. Krastavčiće, takođe, iseckati na kockice i, rukom, iscediti, suvišnu, vodu.
     
    
      3. U veću, dublju, posudi staviti 
ohlađeno i, dobro, isceđeno povrće. Dodati iseckanu šunku, krastavčiće i
 so. Dobro promešati. Zatim ubaciti majonez (možete koristiti majonez po
 vašem ukusu, meni, lično, je Thomy majonez najukusniji), pa ga, 
varjačom, dobro sjediniti sa ostalim sastojcima.
     
    
      4. Salatu prebaciti u odgovarajuće 
posude, sa poklopcima. Preko salate premazati po malo majoneza, polopiti
 i ostaviti u fržider, da se dobro ohladi, pa je poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар