Ruska salata

Potrebno je:

  • 900 g gotovog povrća za rusku salatu
  • 400 g kiselih krastavčića
  • 1 kašičica soli
  • 600 g stišnjene šunke
  • 500 g majoneza

Priprema:

1. Povrće staviti u, dublju, posudu i staviti na vatru, da se skuva. Povrće kuvati 10-ak minuta, pazeći da se ne prekuva. Preručiti ga u cetku da se ocedi i ohladi.
2. Šunku iseći na, sitne, kockice. Krastavčiće, takođe, iseckati na kockice i, rukom, iscediti, suvišnu, vodu.
3. U veću, dublju, posudi staviti ohlađeno i, dobro, isceđeno povrće. Dodati iseckanu šunku, krastavčiće i so. Dobro promešati. Zatim ubaciti majonez (možete koristiti majonez po vašem ukusu, meni, lično, je Thomy majonez najukusniji), pa ga, varjačom, dobro sjediniti sa ostalim sastojcima.
4. Salatu prebaciti u odgovarajuće posude, sa poklopcima. Preko salate premazati po malo majoneza, polopiti i ostaviti u fržider, da se dobro ohladi, pa je poslužiti.

Коментари

Популарни постови