Grilovana piletina sa povrćem i mandarinama
Potrebno je:
- 800 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - začin za piletinu
 - ulje
 
Povrće:
- 3 srednje tikvice
 - 400 g šampinjona
 - 1 srednja glavica crvenog luka
 - 1 veza rotkvica
 - 1 konzerva kukuruza šećerca (oceđena masa je 285g)
 - biber
 - so
 
... i još:
- 5 malih mandarina
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 5 kašika soja sosa
 - 1 veći limun (sok)
 - 3 kašike majoneza
 
Priprema:
1. Maslinovo ulje i soja sos staviti
 u manju posudu i, viljuškom, dobro sjediniti. Mandarine očistiti, 
odvojiti na kriške i staviti u posudu sa marinadom. Ostaviti da odstoje,
 dok se spremaju drugi sastojci (nekoliko puta ih, u toku mirovanja, 
promešati).
     
    
2. Pileće meso iseći na tanje 
šnicle. Posuti ih sa začinom i sa malo ulja preliti obe strane mesa. 
Tikvice iseći na krugove, debljine 1/2cm (ja sam koristila zelene, 
mlade, tikvice, pa ih nisam ljuštila). Šampinjonima, oštrim nožem, 
skinuti prvi sloj (vrlo lako se ljušte, ne peremo ih) i iseći ih na 
deblje listiće. Rotkvice iseći na četvrtine. Crveni luk iseći na 
rebarca.
     
    
3. Na gril tiganju izgrilovati 
piletinu, tikvice i šampinjone. Ostaviti da se, sve, ohladi. Svaki krug,
 ohlađenih, tikvica preseći na pola. Ohlađeno meso iseći na štapiće ili 
kocke. 
Isečeno meso staviti u dublju i veću vanglicu. Dodati tikvice i 
šampinjone.  Ubaciti rotkvice i kukuruz šećerac, koji je prethodno 
oceđen.. Pomoću dve kašike, dobro, promešati. Posuti mlevenim biberom i 
solju, po ukusu.
     
    
4. Iz marinade prebaciti mandarine u
 vanglicu i promešati. U ostatak marinade dodati sok od limuna i 
majonez. Žicom za mućenje dobro sjediniti i preliti preko, svih, 
sastojaka. Dobro promešati.
     
    
5. Ova, veoma ukusna, salata može da vam posluži i kao glavni obrok.
     
    
6. Ideju za ovaj recept sam videla na blogu Minjina kuhinjca. Originalni recept sam, malo, promenila, i napravila jelo po ukusu moje dece...
     
    



Коментари
Постави коментар