Grilovana piletina sa povrćem i mandarinama
Potrebno je:
- 800 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- začin za piletinu
- ulje
Povrće:
- 3 srednje tikvice
- 400 g šampinjona
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 veza rotkvica
- 1 konzerva kukuruza šećerca (oceđena masa je 285g)
- biber
- so
... i još:
- 5 malih mandarina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 5 kašika soja sosa
- 1 veći limun (sok)
- 3 kašike majoneza
Priprema:
1. Maslinovo ulje i soja sos staviti
u manju posudu i, viljuškom, dobro sjediniti. Mandarine očistiti,
odvojiti na kriške i staviti u posudu sa marinadom. Ostaviti da odstoje,
dok se spremaju drugi sastojci (nekoliko puta ih, u toku mirovanja,
promešati).
2. Pileće meso iseći na tanje
šnicle. Posuti ih sa začinom i sa malo ulja preliti obe strane mesa.
Tikvice iseći na krugove, debljine 1/2cm (ja sam koristila zelene,
mlade, tikvice, pa ih nisam ljuštila). Šampinjonima, oštrim nožem,
skinuti prvi sloj (vrlo lako se ljušte, ne peremo ih) i iseći ih na
deblje listiće. Rotkvice iseći na četvrtine. Crveni luk iseći na
rebarca.
3. Na gril tiganju izgrilovati
piletinu, tikvice i šampinjone. Ostaviti da se, sve, ohladi. Svaki krug,
ohlađenih, tikvica preseći na pola. Ohlađeno meso iseći na štapiće ili
kocke.
Isečeno meso staviti u dublju i veću vanglicu. Dodati tikvice i
šampinjone. Ubaciti rotkvice i kukuruz šećerac, koji je prethodno
oceđen.. Pomoću dve kašike, dobro, promešati. Posuti mlevenim biberom i
solju, po ukusu.
4. Iz marinade prebaciti mandarine u
vanglicu i promešati. U ostatak marinade dodati sok od limuna i
majonez. Žicom za mućenje dobro sjediniti i preliti preko, svih,
sastojaka. Dobro promešati.
5. Ova, veoma ukusna, salata može da vam posluži i kao glavni obrok.
6. Ideju za ovaj recept sam videla na blogu Minjina kuhinjca. Originalni recept sam, malo, promenila, i napravila jelo po ukusu moje dece...
Коментари
Постави коментар