Makarone sa sosom

Potrebno je:

  • 1/2 kg makarona (po izboru)
  • 2 kašike ulja

Sos:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1 konzerva (240 g) crvenog pasulja
  • 1 konzerva (240 g) paradajz pelata
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 140 ml vrele vode
  • 1 kockica za pileću supu
  • 1/2 kašičice timijana
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 vezice iseckanog peršuna
  • suvi biljni začin
  • mleveni biber
  • ulje

Priprema:

1. Meso iseći na kocke, srednje veličine. Crni i beli luk sitno iseckati. Šampinjone iseći na listiće. Crveni pasulj isprati pod mlazom hladne vode. Paradajz pelat iseckati na kockice.
2. U dublju posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati iseckani crni luk i dinstati ga, oko, pet minuta. Zatim ubaciti iseckano meso, promešati i dinstati dok ne ispari voda, koju je meso pustilo.
3. Dodati šampinjone, crveni pasulj, paradajz pelat, kukuruz šećerac i beli luk. Dobro promešati. Smesu posuti sa timijanom, origanom, peršunom, biberom i biozačinom (biber i biozačin dodati po ukusu). Promešati jelo, da se svi sastojci sjedine.
4. U vreloj vodi razmrviti kockicu supe i sipati preko jela. Jelo krčkati na tihoj temperaturi, polupokriveno, sve dok meso ne omekša, a sos se ne zgusne. Povremeno promešati. Gotov sos skloniti sa vatre i držati na toplom (na šporetu).
5. Makarone skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Skuvane makarone procediti i isprati pod mlazom tople vode. U skuvane makarone dodati ulje i promešati ih.
6. Makarone poslužiti prelivene sa sosom. Prijatno!

Коментари

Популарни постови