Makarone sa sosom
Potrebno je:
- 1/2 kg makarona (po izboru)
- 2 kašike ulja
Sos:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 200 g šampinjona
- 1 konzerva (240 g) crvenog pasulja
- 1 konzerva (240 g) paradajz pelata
- 200 g kukuruza šećerca
- 140 ml vrele vode
- 1 kockica za pileću supu
- 1/2 kašičice timijana
- 1 kašičica origana
- 1/2 vezice iseckanog peršuna
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- ulje
Priprema:
1. Meso iseći na kocke, srednje
veličine. Crni i beli luk sitno iseckati. Šampinjone iseći na listiće.
Crveni pasulj isprati pod mlazom hladne vode. Paradajz pelat iseckati na
kockice.
2. U dublju posudu sipati ulje i
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati iseckani crni luk i
dinstati ga, oko, pet minuta. Zatim ubaciti iseckano meso, promešati i
dinstati dok ne ispari voda, koju je meso pustilo.
3. Dodati šampinjone, crveni pasulj,
paradajz pelat, kukuruz šećerac i beli luk. Dobro promešati. Smesu
posuti sa timijanom, origanom, peršunom, biberom i biozačinom (biber i
biozačin dodati po ukusu). Promešati jelo, da se svi sastojci sjedine.
4. U vreloj vodi razmrviti kockicu
supe i sipati preko jela. Jelo krčkati na tihoj temperaturi,
polupokriveno, sve dok meso ne omekša, a sos se ne zgusne. Povremeno
promešati.
Gotov sos skloniti sa vatre i držati na toplom (na šporetu).
5. Makarone skuvati prema uputstvu
sa pakovanja. Skuvane makarone procediti i isprati pod mlazom tople
vode. U skuvane makarone dodati ulje i promešati ih.
6. Makarone poslužiti prelivene sa sosom. Prijatno!
Коментари
Постави коментар