Makarone sa sosom
Potrebno je:
- 1/2 kg makarona (po izboru)
 - 2 kašike ulja
 
Sos:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 200 g šampinjona
 - 1 konzerva (240 g) crvenog pasulja
 - 1 konzerva (240 g) paradajz pelata
 - 200 g kukuruza šećerca
 - 140 ml vrele vode
 - 1 kockica za pileću supu
 - 1/2 kašičice timijana
 - 1 kašičica origana
 - 1/2 vezice iseckanog peršuna
 - suvi biljni začin
 - mleveni biber
 - ulje
 
Priprema:
      1. Meso iseći na kocke, srednje 
veličine. Crni i beli luk sitno iseckati. Šampinjone iseći na listiće. 
Crveni pasulj isprati pod mlazom hladne vode. Paradajz pelat iseckati na
 kockice.
     
    
      2. U dublju posudu sipati ulje i 
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati iseckani crni luk i 
dinstati ga, oko, pet minuta. Zatim ubaciti iseckano meso, promešati i 
dinstati dok ne ispari voda, koju je meso pustilo. 
     
    
      3. Dodati šampinjone, crveni pasulj,
 paradajz pelat, kukuruz šećerac i beli luk. Dobro promešati. Smesu 
posuti sa timijanom, origanom, peršunom, biberom i biozačinom (biber i 
biozačin dodati po ukusu). Promešati jelo, da se svi sastojci sjedine.
     
    
      4. U vreloj vodi razmrviti kockicu 
supe i sipati preko jela. Jelo krčkati na tihoj temperaturi, 
polupokriveno, sve dok meso ne omekša, a sos se ne zgusne. Povremeno 
promešati.
Gotov sos skloniti sa vatre i držati na toplom (na šporetu). 
     
    
      5. Makarone skuvati prema uputstvu 
sa pakovanja. Skuvane makarone procediti i isprati pod mlazom tople 
vode. U skuvane makarone dodati ulje i promešati ih.
     
    
      6. Makarone poslužiti prelivene sa sosom. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар