Piletina i krompir sa pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- 700 g krompira
- 1 kašičica čili sosa
- 3 kašičice soja sosa
- 2 kašičice suvi biljni začin
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica bosiljka
- 2 veća čena belog luka
Smesa za preliv:
- 1 čaša (od 180g) kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
... i još:
- 20 g maslaca
- 4 male kašičice ulja
Priprema:
1. Pileće meso iseći na
četiri šnicle. Krompir očistiti i iseći na krugove, debljine 0,5cm. Beli
luk očistiti i preseći na pola.
2. U šoljicu staviti čili sos i soja
sos. Kašičicom sjediniti oba sosa. Isečene šnicle premazati, sa obe
strane, pripremljenim sosom. Ostaviti ih na stranu.
3. Isečeni krompir staviti u manju vanglicu i posuti ga sa biberom, biozačinom i bosiljkom. Pomoću dve kašike dobro ga promešati.
4. Uzeti, dublju, tepsiju (po
mogućstvu teflonsku) ili vatrostalnu posudu i dobro je premazati
maslacem. U tepsiju izručiti začinjeni krompir. Preko krompira iseckati,
preostali, maslac. Zatim, preko poređati pileće šnicle. Ispod svake
šnicle staviti po parče belog luka. Svako parče mesa preliti sa po
jednom kašičicom ulja.
5. Tepsiju prekriti alu folijom i
dobro saviti stranice, da ne izlazi para. Staviti jelo da se peče, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni - 45 minuta. Zatim izvaditi
tepsiju iz rerne, pažljivo skloniti alu foliju i preliti sa
pripremljenim prelivom (jaja umutiti žicom za mućenje, dodati kiselu
pavlaku i so, pa dobro sjediniti). Tepsiju vratiti ponovo u rernu,
smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jelo dok ne dobije rumenu
boju.
6. Ovo, veoma, ukusno jelo poslužiti sa salatom po želji...
Коментари
Постави коментар