Piletina i krompir sa pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - 700 g krompira
 - 1 kašičica čili sosa
 - 3 kašičice soja sosa
 - 2 kašičice suvi biljni začin
 - 1 kašičica bibera
 - 1 kašičica bosiljka
 - 2 veća čena belog luka
 
Smesa za preliv:
- 1 čaša (od 180g) kisele pavlake
 - 2 jajeta
 - 1 kašičica soli
 
... i još:
- 20 g maslaca
 - 4 male kašičice ulja
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na 
četiri šnicle. Krompir očistiti i iseći na krugove, debljine 0,5cm. Beli
 luk očistiti i preseći na pola.
     
    
      2. U šoljicu staviti čili sos i soja
 sos. Kašičicom sjediniti oba sosa. Isečene šnicle premazati, sa obe 
strane, pripremljenim sosom. Ostaviti ih na stranu. 
     
    
      3. Isečeni krompir staviti u manju vanglicu i posuti ga sa biberom, biozačinom i bosiljkom. Pomoću dve kašike dobro ga promešati.
     
    
      4. Uzeti, dublju, tepsiju (po 
mogućstvu teflonsku) ili vatrostalnu posudu i dobro je premazati 
maslacem. U tepsiju izručiti začinjeni krompir. Preko krompira iseckati,
 preostali, maslac. Zatim, preko poređati pileće šnicle. Ispod svake 
šnicle staviti po parče belog luka. Svako parče mesa preliti sa po 
jednom kašičicom ulja.
     
    
      5. Tepsiju prekriti alu folijom i 
dobro saviti stranice, da ne izlazi para. Staviti jelo da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni - 45 minuta. Zatim izvaditi 
tepsiju iz rerne, pažljivo skloniti alu foliju i preliti sa 
pripremljenim prelivom (jaja umutiti žicom za mućenje, dodati kiselu 
pavlaku i so, pa dobro sjediniti). Tepsiju vratiti ponovo u rernu, 
smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jelo dok ne dobije rumenu 
boju.
     
    
      6. Ovo, veoma, ukusno jelo poslužiti sa salatom po želji...
     
    



Коментари
Постави коментар