Dinstani svinjski vrat - ali, na koji način...

Potrebno je:

  • 4 veće šnicle otkošćenog svinjskog vrata
  • mešavina mlevenog bibera
  • gril začin za svinjsko meso
  • senf
  • 4 kašičice ulja

Marinada:

  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 2 kašičice čili sosa
  • 50 ml višnjevače
  • ulje
  • vrela voda

Priprema:

1. Svako parče mesa, blago premazati senfom, sa obe strane. Meso poređati u odgovarajuću posudu, jedno parče pored drugog. Preko svakog parčeta posuti mešavinu bibera i gril začina, po ukusu. Začine posuti samo sa jedne strane. Na kraju, svako parče mesa preliti sa po kašičicom ulja i kašičicom, malo, pritisnuti površinu mesa, da se svi začini spoje sa mesom. Posudu sa mesom prekriti providnom folijom i ostaviti je u frižider, na jedan sat.
2. Marinada: U manju posudu pomešati soja sos, vorčester sos. čili sos i višnjevaču. Dobro sjediniti sastojke.
3. Meso iz frižidera izvaditi 10-ak minuta pre prženja, da bude na sobnoj temperaturi. U većem i dubljem teflonskom tiganju (ja sam koristila vok) sipati ulje i staviti ga da se zagreje, na jačoj temperaturi. Na zagrejano ulje spustiti meso, ali prvo pržiti stranu mesa koja nije posoljena. Kada meso porumeni (a to je jako brzo), okrenuti da i druga strana mesa dobije lepu boju. Kada se meso tako brzo zapeče, sprečava se oticanje soka iz mesa.
4. Zatim smanjiti temperaturu, na srednju jačinu i sipati vrlo malo vrele vode (samo toliko da meso ne zagori). Svako parče mesa kašičicom preliti sa marinadom (ne brinite alkohol će ispariti, a ostaće jako lep ukus). Poklopiti i dinstati par minuta (oko 2-3 min.). Preokrenuti meso, doliti još vrele vode, ako je potrebno i opet preliti svako parče sa marinadom. Prelivanje i preokretanje mesa ponoviti još jedanput.
5. Na kraju, ako vam je ostala marinada sve preliti preko mesa, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta. Ovako pripremljeno meso oduševiće vas svojim ukusom - dobićete meso koje je mekano, sočno, aromatično... Poslužiti ga uz prilog i salatu po vašem izboru.
6. Dragi moji prijatelji, ovo je moj 1500 -ti recept, na portalu Recepti, gde sam prvo počela da objavljujem recepte. Za ovo vreme druženja (preko recepata) stekla sam dosta virtuelnih prijatelja, a mnoge od njih sam imala zadovoljstvo i lično da upoznam. Tim koji vodi ovaj portal, na čelu sa g-dinom Bojanom Trošićem je za svaku pohvalu. Iako ih lično ne poznajem, posle svih ovih godina smatram ih velikim prijateljima. Srdačan pozdrav celom timu portala, kao i svim mojim prijateljima!!!

Коментари

Популарни постови