Dinstani svinjski vrat - ali, na koji način...
Potrebno je:
- 4 veće šnicle otkošćenog svinjskog vrata
- mešavina mlevenog bibera
- gril začin za svinjsko meso
- senf
- 4 kašičice ulja
Marinada:
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike vorčester sosa
- 2 kašičice čili sosa
- 50 ml višnjevače
- ulje
- vrela voda
Priprema:
1. Svako parče mesa, blago premazati
senfom, sa obe strane. Meso poređati u odgovarajuću posudu, jedno parče
pored drugog. Preko svakog parčeta posuti mešavinu bibera i gril
začina, po ukusu. Začine posuti samo sa jedne strane. Na kraju, svako
parče mesa preliti sa po kašičicom ulja i kašičicom, malo, pritisnuti
površinu mesa, da se svi začini spoje sa mesom. Posudu sa mesom prekriti
providnom folijom i ostaviti je u frižider, na jedan sat.
2. Marinada: U manju posudu pomešati soja sos, vorčester sos. čili sos i višnjevaču. Dobro sjediniti sastojke.
3. Meso iz frižidera izvaditi 10-ak
minuta pre prženja, da bude na sobnoj temperaturi.
U većem i dubljem teflonskom tiganju (ja sam koristila vok) sipati ulje i
staviti ga da se zagreje, na jačoj temperaturi. Na zagrejano ulje
spustiti meso, ali prvo pržiti stranu mesa koja nije posoljena. Kada
meso porumeni (a to je jako brzo), okrenuti da i druga strana mesa
dobije lepu boju. Kada se meso tako brzo zapeče, sprečava se oticanje
soka iz mesa.
4. Zatim smanjiti temperaturu, na
srednju jačinu i sipati vrlo malo vrele vode (samo toliko da meso ne
zagori). Svako parče mesa kašičicom preliti sa marinadom (ne brinite
alkohol će ispariti, a ostaće jako lep ukus). Poklopiti i dinstati par
minuta (oko 2-3 min.). Preokrenuti meso, doliti još vrele vode, ako je
potrebno i opet preliti svako parče sa marinadom. Prelivanje i
preokretanje mesa ponoviti još jedanput.
5. Na kraju, ako vam je ostala marinada sve preliti preko mesa, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta.
Ovako pripremljeno meso oduševiće vas svojim ukusom - dobićete meso koje je mekano, sočno, aromatično...
Poslužiti ga uz prilog i salatu po vašem izboru.
6. Dragi moji prijatelji, ovo je moj
1500 -ti recept, na portalu Recepti, gde sam prvo počela da objavljujem recepte. Za ovo vreme druženja
(preko recepata) stekla sam dosta virtuelnih prijatelja, a mnoge od njih
sam imala zadovoljstvo i lično da upoznam.
Tim koji vodi ovaj portal, na čelu sa g-dinom Bojanom Trošićem je za
svaku pohvalu. Iako ih lično ne poznajem, posle svih ovih godina smatram
ih velikim prijateljima.
Srdačan pozdrav celom timu portala, kao i svim mojim prijateljima!!!
Коментари
Постави коментар