Dinstani svinjski vrat - ali, na koji način...
Potrebno je:
- 4 veće šnicle otkošćenog svinjskog vrata
 - mešavina mlevenog bibera
 - gril začin za svinjsko meso
 - senf
 - 4 kašičice ulja
 
Marinada:
- 3 kašike soja sosa
 - 2 kašike vorčester sosa
 - 2 kašičice čili sosa
 - 50 ml višnjevače
 - ulje
 - vrela voda
 
Priprema:
1. Svako parče mesa, blago premazati
 senfom, sa obe strane. Meso poređati u odgovarajuću posudu, jedno parče
 pored drugog. Preko svakog parčeta posuti mešavinu bibera i gril 
začina, po ukusu. Začine posuti samo sa jedne strane. Na kraju, svako 
parče mesa preliti sa po kašičicom ulja i kašičicom, malo, pritisnuti 
površinu mesa, da se svi začini spoje sa mesom. Posudu sa mesom prekriti
 providnom folijom i ostaviti je u frižider, na jedan sat.
     
    
2. Marinada: U manju posudu pomešati soja sos, vorčester sos. čili sos i višnjevaču. Dobro sjediniti sastojke.
     
    
3. Meso iz frižidera izvaditi 10-ak 
minuta pre prženja, da bude na sobnoj temperaturi.
U većem i dubljem teflonskom tiganju (ja sam koristila vok) sipati ulje i
 staviti ga da se zagreje, na jačoj temperaturi. Na zagrejano ulje 
spustiti meso, ali prvo pržiti stranu mesa koja nije posoljena. Kada 
meso porumeni (a to je jako brzo), okrenuti da i druga strana mesa 
dobije lepu boju. Kada se meso tako brzo zapeče, sprečava se oticanje 
soka iz mesa.
     
    
4. Zatim smanjiti temperaturu, na 
srednju jačinu i sipati vrlo malo vrele vode (samo toliko da meso ne 
zagori). Svako parče mesa kašičicom preliti sa marinadom (ne brinite 
alkohol će ispariti, a ostaće jako lep ukus). Poklopiti i dinstati par 
minuta (oko 2-3 min.). Preokrenuti meso, doliti još vrele vode, ako je 
potrebno i opet preliti svako parče sa marinadom. Prelivanje i 
preokretanje mesa ponoviti još jedanput. 
     
    
5. Na kraju, ako vam je ostala marinada sve preliti preko mesa, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta. 
Ovako pripremljeno meso oduševiće vas svojim ukusom - dobićete meso koje je mekano, sočno, aromatično...
Poslužiti ga uz prilog i salatu po vašem izboru.
     
    
6. Dragi moji prijatelji, ovo je moj
 1500 -ti recept, na portalu Recepti, gde sam prvo počela da objavljujem recepte. Za ovo vreme druženja 
(preko recepata) stekla sam dosta virtuelnih prijatelja, a mnoge od njih
 sam imala zadovoljstvo i lično da upoznam.
Tim koji vodi ovaj portal, na čelu sa g-dinom Bojanom Trošićem je za 
svaku pohvalu. Iako ih lično ne poznajem, posle svih ovih godina smatram
 ih velikim prijateljima. 
Srdačan pozdrav celom timu portala, kao i svim mojim prijateljima!!!
     
    



Коментари
Постави коментар