Krompirići iz rerne
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 2 belanceta
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice aleve paprike
- ulje
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na
štapiće, približno iste veličine (kao za pomfrit). Isečeni krompir
staviti u dublju posudu. Belanca, viljuškom, umutiti, sipati preko
krompira i, krompir, rukom dobro, promešati.
2. Sve navedene začine (kumin, beli
luk u prahu, origano, biber, suvi biljni začin i alevu papriku) staviti u
manju posudu, sjediniti i posuti po krompiru (začine možete dodati po
svom ukusu). Rukom dobro promešati krompir, da svaki isečeni deo
krompira bude obavijeno začinima.
3. Veliki pleh, od el, šporeta,
dobro nauljiti (ili staviti pek papir, pa ga samo premazati uljem), pa preko poređati krompir, pazeći da se parčići krompira
ne dodiruju (u protivnom će se zalepiti jedan za drugi, pa će te imati
problema da ih odvojite). Preko krompira samo malo poprskati uljem.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Kada krompir lepo porumeni izvaditi ga iz rerne i, odmah, ga preručiti u, odgovarajuću, posudu.
Poslužiti ga sa prilozima po ukusu.
Baš ovakav krompir volim.Divnooo.Pozdravljam te mila moja i želim ti svako dobro u životu i radu
ОдговориИзбришиHvala, takođe sve najbolje...
ОдговориИзбриши