Lepinje sa jogurtom
Potrebno je:
- 500 g brašna
 - 160 ml jogurta
 - 200 ml mleka
 - 130 ml ulja
 - 1,5 kašičica soli
 - 1/2 kockice kvasca
 - 1 kašičica šećera
 
Za premazivanje lepinja:
- 2 kašike jogurta
 - 2 kašike ulja
 - susam
 
Priprema:
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne. 
U vanglicu staviti brašno, dodati so, jogurt, ulje i pripremljeni 
kvasac. Zamesiti testo. Mesiti sve dok se ne dobije elastično, a mekano,
 testo (ako treba dodati još brašna). Umešeno testo prekriti providnom 
folijom i ostaviti da uskisne (da udvostruči svoju zapreminu).
     
    
      2. Naraslo testo prebaciti na, 
nauljenu, radnu površinu i podeliti ga na 12, jednakih, delova. Svaki 
deo oblikovati u lopticu i poređati u pleh, preko pek papira. Poređane 
lepinje prekriti kuihinjskom krpom i ostaviti da narastu.
     
    
      3. Rernu uključiti da se zagreje na 
190 stepeni. Narasle lepinje premazati mešavinom jogurta i ulja. Posuti 
ih sa susamom i staviti da se peču. 
     
    
      4. Pečene lepinje prekriti kuhinjakom krpom, ostaviti da se prohlade pa ih poslužiti.
     
    



Bravooo,odilčne su.Volim peciva sa jogurtom,budu baš mekana.Pozdravljam te i ljubim draga moja Verice
ОдговориИзбришиHvala mila, veliki pozdrav i za tebe...
Избриши