Lepinje sa jogurtom
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 160 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 130 ml ulja
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica šećera
Za premazivanje lepinja:
- 2 kašike jogurta
- 2 kašike ulja
- susam
Priprema:
1. U toplom mleku, sa dodatkom
kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti da uskisne.
U vanglicu staviti brašno, dodati so, jogurt, ulje i pripremljeni
kvasac. Zamesiti testo. Mesiti sve dok se ne dobije elastično, a mekano,
testo (ako treba dodati još brašna). Umešeno testo prekriti providnom
folijom i ostaviti da uskisne (da udvostruči svoju zapreminu).
2. Naraslo testo prebaciti na,
nauljenu, radnu površinu i podeliti ga na 12, jednakih, delova. Svaki
deo oblikovati u lopticu i poređati u pleh, preko pek papira. Poređane
lepinje prekriti kuihinjskom krpom i ostaviti da narastu.
3. Rernu uključiti da se zagreje na
190 stepeni. Narasle lepinje premazati mešavinom jogurta i ulja. Posuti
ih sa susamom i staviti da se peču.
4. Pečene lepinje prekriti kuhinjakom krpom, ostaviti da se prohlade pa ih poslužiti.
Bravooo,odilčne su.Volim peciva sa jogurtom,budu baš mekana.Pozdravljam te i ljubim draga moja Verice
ОдговориИзбришиHvala mila, veliki pozdrav i za tebe...
Избриши