Pečeni svinjski file sa krompirom
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog filea u komadu
 - mleveni biber
 - gril začin za svinjsko meso
 
Marinada:
- 1 kašika kari sosa
 - 2 kašike soja sosa
 - 1 kašičica čili sosa
 - 2 kašičice estragon senfa
 - 1 kašika koncentrata paprike
 - 1 kašika kečapa
 
... i još:
- 800 g krompira
 - suvi biljni začin
 - ulje
 - 300 ml belog vina
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 4 veća čena belog luka
 
Priprema:
1. Marinada: Sve sastojke za 
marinadu staviti u manju činiju i, kašičicom, dobro sjediniti. Svinjsko 
meso, u komadu, posuti mlevenim biberom i gril začinom (po ukusu), pa ga sa obe 
strane premazati marinadom. Premazano meso staviti u, odgovarajuću, 
posudu za pečenje, poklopiti posudu i ostaviti u frižider, dva sata.
     
    
2. Krompir očistiti i krupno iseći. 
Očišćeni krompir posuti sa suvim biljnim začinom, promešati, pa ga 
preliti sa uljem. Svako parče krompira uvaljati u ulje. 
Crni luk očistiti i iseći na krupne režnjeve, a beli luk samo preseći na
 pola.
     
    
3. Posle datog vremena izvaditi meso
 iz fržidera i okolo mesa poređati krompir, crni i beli luk. Preliti sa 
malo ulja, sa strane sipati vino, poklopiti i staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Meso sa krompirom peći 1,5 
sat.
     
    
4. Zatim izvaditi posudu iz rerne, pažljivo, skloniti poklopac i vratiti da se meso zapeče.
Gotovo meso iseći i poslužiti sa salatom po želji.
Gotovo meso iseći i poslužiti sa salatom po želji.



Коментари
Постави коментар