Pečeni svinjski file sa krompirom
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog filea u komadu
- mleveni biber
- gril začin za svinjsko meso
Marinada:
- 1 kašika kari sosa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica čili sosa
- 2 kašičice estragon senfa
- 1 kašika koncentrata paprike
- 1 kašika kečapa
... i još:
- 800 g krompira
- suvi biljni začin
- ulje
- 300 ml belog vina
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 veća čena belog luka
Priprema:
1. Marinada: Sve sastojke za
marinadu staviti u manju činiju i, kašičicom, dobro sjediniti. Svinjsko
meso, u komadu, posuti mlevenim biberom i gril začinom (po ukusu), pa ga sa obe
strane premazati marinadom. Premazano meso staviti u, odgovarajuću,
posudu za pečenje, poklopiti posudu i ostaviti u frižider, dva sata.
2. Krompir očistiti i krupno iseći.
Očišćeni krompir posuti sa suvim biljnim začinom, promešati, pa ga
preliti sa uljem. Svako parče krompira uvaljati u ulje.
Crni luk očistiti i iseći na krupne režnjeve, a beli luk samo preseći na
pola.
3. Posle datog vremena izvaditi meso
iz fržidera i okolo mesa poređati krompir, crni i beli luk. Preliti sa
malo ulja, sa strane sipati vino, poklopiti i staviti da se peče, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Meso sa krompirom peći 1,5
sat.
4. Zatim izvaditi posudu iz rerne, pažljivo, skloniti poklopac i vratiti da se meso zapeče.
Gotovo meso iseći i poslužiti sa salatom po želji.
Gotovo meso iseći i poslužiti sa salatom po želji.
Коментари
Постави коментар