Piletina pohovana sa senfom i paradajz pireom
Potrebno je:
- 4 veća pileća karabataka
- 3 jaja
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice paradajz pirea
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- začin za piletinu
- mleveni biber
- brašno
- prezle
- ulje
Priprema:
1. Pileće meso, sa obe strane,
posuti začinom za piletinu i biberom, po ukusu. Ostaviti meso da odstoji
15-ak minuta, da upije začine.
2. U dublju činiju razbiti jaja i
umutiti ih žicom za mućenje. Dodati senf, paradajz pire, beli luk u
prahu i jednu kašičicu začina za piletinu. Dobro sjediniti sastojke.
U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle.
3. Sada ide klasika za
pohovanje...Naime, meso prvo uvaljati u brašno, pa u smesu sa jajima i,
na kraju, u prezle. Prezle dobro rukom pritisnuti, da bi se "zalepile"
za meso.
4. U dublji teflonski tiganj (ja sam
koristila vok) sipati ulje, visine 2cm, i staviti da se zagreje. Na
zagrejano ulje spuštati pohovano meso i pržiti ga na srednjoj
temperaturi.
Kada meso dobije zlatnu boju, sa obe strane, vaditi ga na kuhinjski
papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Ovo veoma ukusno pohovano meso poslužiti uz prilog, po želji i ukusu...
Odličan ručak
ОдговориИзбришиHvala draga moja...
Избриши