Pržena piletina sa sosom od povrća
Potrebno je:
- 4 veća, pileća, karabataka
 - 4 kašičice senfa
 - 4 kašičice soja sosa
 - začin za piletinu
 - ulje
 
Sos:
- 1 veća glavica ljubičastog luka
 - 3 veća čena belog luka
 - 1 veća šargarepa
 - 100 g graška
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 200 g šampinjona
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 100 ml belog vina
 - 200 ml vode
 - 2 kašičice brašna
 - mešavina bibera (dodati po ukusu)
 - 20 g maslaca
150 g prokelja 
Priprema:
      1. Pileće meso posuti začinom za 
piletinu i dobro ga utrljati u meso. Zatim meso, sa obe strane, 
premazati senfom, pa preliti sa soja sosom. Začinjeno meso ostaviti da 
odstoji pola sata u frižideru.
     
    
      2. U teflonskom tiganju zagrejati 
ulje, pa ubaciti piletinu da se dinsta, na umerenoj temperaturi. Kada 
meso porumeni, okrenuti ga da porumeni i druga strana, pa dodati 100 ml 
vrele vode. Poklopiti i dinstati dok meso ne omekša. Isprženo meso 
izvaditi na tanjir.
     
    
      3. U istu masnoću staviti ljubičasti
 luk isečen na rebarca i sitno iseckani beli luk. Propržiti 2-3 minuta, 
pa dodati šargarepu iseckanu na kockice, grašak, prokelj i kukuruz šećerac. 
Promešati, dinstati pet minuta (ako treba doliti malo vode), pa ubaciti 
šampinjone, isečene na deblje listiće. Posuti sa suvim biljnim začinom, 
mešavinom bibera i naliti sa belim vinom. Poklopiti i krčkati dok 
povrće, malo, ne omekša. 
     
    
      4. U 200 ml vode rastvoriti brašno i
 dodati u sos. Promešati, probati da li treba dodati još šta od začina, 
dodati maslac, ostaviti na vatri 2-3 minuta i skloniti.
     
    
      5. Piletinu poslužiti sa sosom i pire krompirom. Uživajte u ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар