Gulaš sa testeninom
Potrebno je:
- 800 g telećeg mesa od buta
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 3 veća češnja belog luka
 - 2 srednje šargarepe
 - 200 g šampinjona
 - 1 konzerva (425g) iseckanog, oljuštenog paradajza
 - 2 kašike paradajz pirea
 - 1 ljuta papričica
 - 300 ml vode
 - ulje
 
Začini:
- 1 kašičica senfa
 - 1 kašičica mlevene mešavine bibera
 - 1 kašičica kurkume
 - 1/2 kašičice kumina
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
... i još:
- 400 g testenine (po vašem izboru)
 
Priprema:
      1. Teleće meso iseći na kocke (za 
jedan zalogaj). Crni i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i 
iseći na polukrugove. Šampinjone iseći na deblje listiće. Ljutu 
papričicu iseći na krugove (ko ne voli ljuto neka izostavi ljutu 
papričicu).
     
    
      2. Staviti ulje u odgovarajuću 
posudu da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati obe vrste iseckanog luka i
 šargarepu. Promešati, poklopiti i dinstati dok luk ne postane staklast.
 Tada ubaciti iseckano meso, promešati i nastaviti sa dinstanjem. 
Dinstati dok meso ne pobeli i pusti svoje sokove.
     
    
      3. Zatim ubaciti iseckane 
šampinjone, paradajz sa sokom, paradajz pire, ljutu papričicu i senf. 
Promešati, pa posuti navedenim začinima. Sve dobro promešati. Naliti sa 
300 ml vrele vode, smanjiti temperaturu i kuvati gulaš (polupokriven) 
sve dok se tečnost ne zgusne.
     
    
      4. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Gulaš poslužiti sa skuvanom testeninom.
     
    



Коментари
Постави коментар