Gulaš sa testeninom
Potrebno je:
- 800 g telećeg mesa od buta
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća češnja belog luka
- 2 srednje šargarepe
- 200 g šampinjona
- 1 konzerva (425g) iseckanog, oljuštenog paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 ljuta papričica
- 300 ml vode
- ulje
Začini:
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica mlevene mešavine bibera
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice kumina
- 2 kašičice suvog biljnog začina
... i još:
- 400 g testenine (po vašem izboru)
Priprema:
1. Teleće meso iseći na kocke (za
jedan zalogaj). Crni i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i
iseći na polukrugove. Šampinjone iseći na deblje listiće. Ljutu
papričicu iseći na krugove (ko ne voli ljuto neka izostavi ljutu
papričicu).
2. Staviti ulje u odgovarajuću
posudu da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati obe vrste iseckanog luka i
šargarepu. Promešati, poklopiti i dinstati dok luk ne postane staklast.
Tada ubaciti iseckano meso, promešati i nastaviti sa dinstanjem.
Dinstati dok meso ne pobeli i pusti svoje sokove.
3. Zatim ubaciti iseckane
šampinjone, paradajz sa sokom, paradajz pire, ljutu papričicu i senf.
Promešati, pa posuti navedenim začinima. Sve dobro promešati. Naliti sa
300 ml vrele vode, smanjiti temperaturu i kuvati gulaš (polupokriven)
sve dok se tečnost ne zgusne.
4. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Gulaš poslužiti sa skuvanom testeninom.
Коментари
Постави коментар