Gulaš sa testeninom

Potrebno je:

  • 800 g telećeg mesa od buta
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća češnja belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 200 g šampinjona
  • 1 konzerva (425g) iseckanog, oljuštenog paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 ljuta papričica
  • 300 ml vode
  • ulje

Začini:

  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica mlevene mešavine bibera
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice kumina
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

... i još:

  • 400 g testenine (po vašem izboru)

Priprema:

1. Teleće meso iseći na kocke (za jedan zalogaj). Crni i beli luk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i iseći na polukrugove. Šampinjone iseći na deblje listiće. Ljutu papričicu iseći na krugove (ko ne voli ljuto neka izostavi ljutu papričicu).
2. Staviti ulje u odgovarajuću posudu da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati obe vrste iseckanog luka i šargarepu. Promešati, poklopiti i dinstati dok luk ne postane staklast. Tada ubaciti iseckano meso, promešati i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati dok meso ne pobeli i pusti svoje sokove.
3. Zatim ubaciti iseckane šampinjone, paradajz sa sokom, paradajz pire, ljutu papričicu i senf. Promešati, pa posuti navedenim začinima. Sve dobro promešati. Naliti sa 300 ml vrele vode, smanjiti temperaturu i kuvati gulaš (polupokriven) sve dok se tečnost ne zgusne.
4. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Gulaš poslužiti sa skuvanom testeninom.

Коментари

Популарни постови