Posna čorba sa povrćem
Potrebno je:
- 150 g graška
 - 150 g kukuruza šećerca
 - 200 g šargarepe
 - 100 g korena celera
 - 1 manji koren paškanata
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 3 veća češnja belog luka
 - 3 veća krompira
 - 200 g šampinjona
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 2 kašike paradajz pirea
 - voda
 
Začini:
- 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica mešavine mlevenog bibera
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 kašičice sušene mirođije
 - 1/2 vezice iseckanog peršuna
 - suvi biljni začin (po ukusu)
 
Priprema:
      1. Ovo je vrlo jednostavan recept, za post na vodi, ali jelo je veoma ukusno...
     
    
      2. Šargarepu i krompir iseckati na 
kockice. Koren celera, paškanata, crni i beli luk sitno iseckati. Pola 
količine šampinjona iseći na kockice, a pola na deblje listiće. 
     
    
      3. U dublju posudu staviti grašak, 
kukuruz, iseckanu šargarepu, paškanat, celer, crni i beli luk, krompir i
 šampinjone.  Dodati pasirani paradajz, pa naliti sa vodom, da voda bude
 2cm iznad povrća. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da 
provri.
     
    
      4. Zatim dodati sve navedene začine,
 izuzev peršuna, promešati, poklopiti i na srednjoj temperaturi kuvati 
sve dok se tečnost ne zgusne.
     
    
      5. Kada je jelo gotovo probati da li
 treba dodati još šta od začina, ubaciti sitno iseckani peršun, 
poklopiti i skloniti sa vatre. Ostaviti pet minuta da odstoji, pa 
poslužiti uz sezonsku salatu.
     
    



Коментари
Постави коментар