Pita sa kornfleksom
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 300 g sitnog sira
- 250 ml jogurta
- 80 ml ulja
- 300 g kornfleksa
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Za ovu pitu vam nije potreban
mikesr.
U vanglicu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti (samo
toliko da se jaja sjedine). Dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo.
Dobro promešati. Zatim dodati sir i sjediniti ga sa ostalim sastojcima.
Na kraju dodati kornfleks i kašikom ga potpuno sjediniti sa ostalom
smesom.
2. Pleh, vel. 30x20cm, podmazati
uljem. Sipati pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti po celom
plehu.
Pitu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Pitu peći samo da blago porumeni (meni je trebalo 20 minuta).
3. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Zatim je iseći na kocke i poslužiti uz jogurt, sir, pavlaku, sezonsku salatu..., a vrlo je ukusna i bez ikakvih dodataka.
Коментари
Постави коментар