Pita sa kornfleksom

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 300 g sitnog sira
  • 250 ml jogurta
  • 80 ml ulja
  • 300 g kornfleksa
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

1. Za ovu pitu vam nije potreban mikesr. U vanglicu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti (samo toliko da se jaja sjedine). Dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešati. Zatim dodati sir i sjediniti ga sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati kornfleks i kašikom ga potpuno sjediniti sa ostalom smesom.
2. Pleh, vel. 30x20cm, podmazati uljem. Sipati pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti po celom plehu. Pitu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pitu peći samo da blago porumeni (meni je trebalo 20 minuta).
3. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Zatim je iseći na kocke i poslužiti uz jogurt, sir, pavlaku, sezonsku salatu..., a vrlo je ukusna i bez ikakvih dodataka.

Коментари

Популарни постови