Pita sa kornfleksom
Potrebno je:
- 2 jajeta
 - 300 g sitnog sira
 - 250 ml jogurta
 - 80 ml ulja
 - 300 g kornfleksa
 - 1 kašičica soli
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema:
      1. Za ovu pitu vam nije potreban 
mikesr.
U vanglicu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti (samo 
toliko da se jaja sjedine). Dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo. 
Dobro promešati. Zatim dodati sir i sjediniti ga sa ostalim sastojcima. 
Na kraju dodati kornfleks i kašikom ga potpuno sjediniti sa ostalom 
smesom.
     
    
      2. Pleh, vel. 30x20cm, podmazati 
uljem. Sipati pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti po celom 
plehu.
Pitu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. 
Pitu peći samo da blago porumeni (meni je trebalo 20 minuta).
     
    
      3. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Zatim je iseći na kocke i poslužiti uz jogurt, sir, pavlaku, sezonsku salatu..., a vrlo je ukusna i bez ikakvih dodataka.
     
    



Коментари
Постави коментар