Posna kinder torta
Korice (x2):
- 100 g mlevene posne plazme
 - 50 g mlevenog (propečenog) lešnika
 - 100 g brašna
 - 7 kašika šećera
 - 200 ml gazirane vode
 - 50 ml ulja
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 50 g krupnije iseckanih lešnika
 
Fil 1:
- 1,5 l sojinog mleka sa ukusom vanile
 - 300 g šećera
 - 4 kesice vanilin šećera
 - 220 g pudinga od vanile (u prahu)
 - 1 kašika gustina
 - 250 g margarina sa ukusom vanile
 - 100 g posne bele čokolade
 - 100 g posnog mleka u prahu
 - 100 g posne crne čokolade
 - 100 g sojinog šlaga
 - 100 ml gazirane vode
 
Fil 2:
- 300 g posnog šlaga
 - 1/2 l gazirane (hladne) vode
 
I još:
- 300 g posnog plazma keksa (u komadu)
 - 100+100 g crne čokolade
 - 3+3 kašičice ulja
 - sok od pomorandže
 
Priprema:
      1. Kora: Rernu uključiti da se 
zagreje na 200 stepeni. U vanglicu staviti mlevenu plazmu, mlevene 
lešnike, brašno, šećer i prašak za pecivo. Promešati, pa dodati ulje i 
gaziranu vodu. Sastojke dobro sjediniti mikserom. 
     
    
      2. Stranice pleha, vel. 35x25 cm, 
premazati uljem, a dno obložiti pek papirom. Preko papira, ravnomerno, 
rasporediti 50 g krupnije iseckanog lešnika. Umućeno testo sipati preko 
lešnika i kašikom poravnati. Staviti da se peče, oko 15 minuta. 
     
    
      3. Pečenu koricu izvaditi i ostaviti
 da se ohladi. Ohlađenu koricu prevrnuti na radni sto i skloniti pek 
papir. Na isti način umutiti i ispeći još jednu koricu. 100 g crne 
čokolade izlomiti na kockice, dodati 3 kašičice ulja i na pari otopiti 
(ako treba dodati još malo ulja da čokolada može da se premaže). 
Rastopljenu čokoladu premazati preko ispečene korice (preko lešnika) i 
ostaviti da se čokolada stegne. Isto uraditi i sa drugom koricom.
     
    
      4. Fil 1: Od sojinog mleka odvojiti 
400 ml, a ostatak zajedno sa 300 g šećera i 4 kesice vanil šećera 
staviti da prokuva. Puding i gustin sjediniti i razmutiti sa odvojenim 
mlekom. Razmućeni puding sipati u provrelo mleko i uz neprekidno mešanje
 skuvati da se zgusne. Skuvani puding skloniti sa vatre, prekriti 
providnom folijom (foliju direktno staviti na puding) i ostaviti da se 
ohladi (da bude mlak, ne potpuno hladan). Margarin penasto umutiti i 
dodati u ohlađeni krem. Dobro mikserom sjediniti. Posebno umutiti 100 g 
sojinog šlaga sa 100 ml gazirane vode, pa i njega dodati u fil. Umutiti,
 sve zajedno, da se dobije kremasta smesa.  
     
    
      5. Dobijeni fil podeliti na 1/3 i 
2/3 fila. U 1/3 dodati 100 g na pari rastopljene bele čokolade i 100 g 
posnog mleka u prahu. Mikserom dobro sjediniti. U 2/3 fila dodati 100 g 
na pari rastopljene crne čokolade i dobro umutiti. Fil sa čokoladom 
podeliti na dva jednaka dela.
     
    
      6. Fil 2: Posni šlag i gaziranu vodu dobro umutiti.
     
    
      7. Slaganje torte: Na plato za tortu
 staviti jednu koricu sa premazanom čokoladom (koja se stegla) - preko 
korice premazati pola fila sa čokoladom - naneti nekoliko kašika šlaga i
 ravnomerno rasporediti (vodite računa da vam ostane dovoljno šlaga za 
premazivanje cele torte) - ide druga korica sa premazanom stranom na 
površini - staviti ceo beli fil - šlag - plazma keks u komadu natopljen u
 sok od pomorandže - druga polovina fila sa čokoladom - ostatkom šlaga 
premazati celu tortu. Tortu možete da ukrasite po svojoj želji.
     
    
      8. Napravljenu tortu ostaviti u frižider, preko noći. Narednog dana isecite je i poslužite. 
Torta je toliko ukusna, da apsolutno niko ne može znati da je posna. I, svi koji je probaju tražiće vam recept...
     
    
      9. Ovu tortu je moja snaja pravila. 
Recept je videla na internetu (autor - Maja Černjev), s tim što je ona 
izvršila neke male izmene i dobila tortu savršenog ukusa!!
     
    



Коментари
Постави коментар