Posni snikers kolač
Testo:
- 200 g šećera
 - 200 ml vode
 - 200 g margarina
 - 100 g posne crne čokolade
 - 200 g posnog plazma keksa
 - 200 g pečenog, neslanog, kikirikija
 
Glazura:
- 100 g crne, posne, čokolade
 - 4 kašike ulja
 - 2 kašike šećera
 - 80 ml čokoladnog sojinog mleka
 - 20 g margarina
 
Priprema:
      1. Pleh, vel. 30x20cm, blago 
premazati uljem i ostaviti na stranu. Margarin i čokoladu iseckati na 
kocke. Plazma keks sitno izlomiti a kikiriki krupnije samleti.
     
    
      2. U odgovarajuću posudu staviti 
šećer i preliti ga sa vodom. Posudu staviti na šporet i na jačoj 
temperaturi ušpinovati šećer, kao za slatko. Smanjiti temperaturu i u 
ušpinovani šećer dodati iseckani margarin i iseckanu čokoladu. Mešati 
dok se margarin i čokolada ne rastope.
     
    
      3. Na kraju dodati izlomljeni keks i krupnije samleveni kikiriki. Varjačom dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
     
    
      4. Gotovu smesu sipati u pripremljeni pleh i kašikom je poravnati. Ostaviti da se prohladi.
     
    
      5. Glazura: U manju posudu staviti 
izlomljenu čokoladu, ulje, šećer, sojino čokoladno mleko i komadić 
margarina. Posudu staviti na šporet i na srednjoj temperaturi, uz 
neprestano mešanje žicom za mućenje, sjediniti sve sastojke. Kada se 
dobije sjajna glazura preliti je preko prohlađenog kolača.
     
    
      6. Pleh, blago, protresti da bi se 
glazura ravnomerno rasporedila. Kolač ostaviti da se ohladi na sobnoj 
temperaturi, pa ga ostaviti u frižider da se stegne.
     
    
      7. Kolač iseći na kocke i poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар