Hleb za sendviče
Potrebno je:
- 600 g brašna
 - 150 ml vode
 - 150 ml mleka
 - 100 ml jogurta
 - 80 ml ulja
 - 2 kašičice šećera
 - 1 kašičica soli
 - 1/2 kockice kvasca
 
Premazivanje posle pečenja:
- 3 kašike ulja
 - 3 kašike vrele vode
 - 1 prstohvat soli
 
Priprema:
      1. U toploj mešavini mleka i vode,
 sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati 
so, jogurt, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Ostaviti da 
testo udvostruči svoju zapreminu.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na 
pet delova.
     
    
      2. Uzeti pleh, vel. 30x40cm i dno 
pleha obložiti pek papirom. Na pobrašnjenom radnom stolu od svakog 
dela testa napraviti dugačak valjak. Formirano testo poređati u pleh 
i ostaviti da naraste.
3. Naraslo testo staviti da se peče,
 u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Ne premazivati ga ničim! 
Kada hleb porumeni, izvaditi ga iz rerne i odmah ga premazati 
mešavinom ulja, vode i soli. Prekriti hleb kuhinjskom krpom i ostaviti
 da se prohladi.
     
    
4. Prohlađeni hleb iseći ukoso i poslužiti. Idealan je i za pravljenje sendviča.
     
    



Коментари
Постави коментар