Hleb za sendviče
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 150 ml vode
- 150 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 80 ml ulja
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 kockice kvasca
Premazivanje posle pečenja:
- 3 kašike ulja
- 3 kašike vrele vode
- 1 prstohvat soli
Priprema:
1. U toploj mešavini mleka i vode,
sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati
so, jogurt, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Ostaviti da
testo udvostruči svoju zapreminu.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na
pet delova.
2. Uzeti pleh, vel. 30x40cm i dno
pleha obložiti pek papirom. Na pobrašnjenom radnom stolu od svakog
dela testa napraviti dugačak valjak. Formirano testo poređati u pleh
i ostaviti da naraste.
3. Naraslo testo staviti da se peče,
u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Ne premazivati ga ničim!
Kada hleb porumeni, izvaditi ga iz rerne i odmah ga premazati
mešavinom ulja, vode i soli. Prekriti hleb kuhinjskom krpom i ostaviti
da se prohladi.
4. Prohlađeni hleb iseći ukoso i poslužiti. Idealan je i za pravljenje sendviča.
Коментари
Постави коментар