Pikantni gulaš
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
 - 200 g šampinjona
 - 1 struk mladog crnog luka (samo zeleni deo)
 - 3 veća češnja belog luka
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 1 manja zelena tikvica
 - 2 ljute papričice
 - 1 kašičica mešavine mlevenog bibera
 - 1 kesica (od 60 g) smese sa povrćem za gulaš
 - 100 ml belog vina
 - 300 ml vrele vode
 - ulje
 
Priprema:
      1. Meso iseći na kocke. Šampinjone 
iseći na deblje listiće. Glavicu crnog luka, zeleni deo mladog crnog 
luka i češnjeve belog luka sitno iseckati. Tikvicu samo oprati (ne 
ljuštite je) i iseći je na deblje polukrugove (debljina polukrugova da 
bude 1cm). Ljute papričice iseći na krugove.
     
    
      2. U odgovarajuću posudu sipati 
ulje, odmah dodati juneće meso i dobro ga izmešati sa uljem. Uključiti 
šporet na srednju temperaturu i dinstati meso (poklopljeno). Kada meso 
potpuno pobeli sipati belo vino i nastaviti dinstanje. Kada vino ispari 
ubaciti iseckanu glavicu crnog luka. Smanjiti temperaturu i meso sa 
lukom dinstati dok se luk ne pretvori u kašastu smesu. U međuvremenu 
naliti 100 ml vrele vode.
     
    
      3. Zatim ubaciti iseckane 
šampinjone. Perca od mladog crnog luka, ljute papričice i tikvice. 
Posuti sa mešavinom bibera i dobro sve promešati. Poklopljeno dinstati 
dok povrće malo ne omekša. Zatim jelo posuti sa praškastom smesom sa 
povrćem iz kesice, naliti 200 ml vrele vode i sve dobro promešati. 
     
    
      4. Na sasvim tihoj temperaturi 
krčkati gulaš dok se tečnost ne zgusne. Pikantni gulaš poslužiti uz 
krompir pire, testeninu ili bareni pirinač.
     
    



Коментари
Постави коментар