Pikantni gulaš
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 200 g šampinjona
- 1 struk mladog crnog luka (samo zeleni deo)
- 3 veća češnja belog luka
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 manja zelena tikvica
- 2 ljute papričice
- 1 kašičica mešavine mlevenog bibera
- 1 kesica (od 60 g) smese sa povrćem za gulaš
- 100 ml belog vina
- 300 ml vrele vode
- ulje
Priprema:
1. Meso iseći na kocke. Šampinjone
iseći na deblje listiće. Glavicu crnog luka, zeleni deo mladog crnog
luka i češnjeve belog luka sitno iseckati. Tikvicu samo oprati (ne
ljuštite je) i iseći je na deblje polukrugove (debljina polukrugova da
bude 1cm). Ljute papričice iseći na krugove.
2. U odgovarajuću posudu sipati
ulje, odmah dodati juneće meso i dobro ga izmešati sa uljem. Uključiti
šporet na srednju temperaturu i dinstati meso (poklopljeno). Kada meso
potpuno pobeli sipati belo vino i nastaviti dinstanje. Kada vino ispari
ubaciti iseckanu glavicu crnog luka. Smanjiti temperaturu i meso sa
lukom dinstati dok se luk ne pretvori u kašastu smesu. U međuvremenu
naliti 100 ml vrele vode.
3. Zatim ubaciti iseckane
šampinjone. Perca od mladog crnog luka, ljute papričice i tikvice.
Posuti sa mešavinom bibera i dobro sve promešati. Poklopljeno dinstati
dok povrće malo ne omekša. Zatim jelo posuti sa praškastom smesom sa
povrćem iz kesice, naliti 200 ml vrele vode i sve dobro promešati.
4. Na sasvim tihoj temperaturi
krčkati gulaš dok se tečnost ne zgusne. Pikantni gulaš poslužiti uz
krompir pire, testeninu ili bareni pirinač.
Коментари
Постави коментар