Proja sa spanaćem (koprivom, blitvom ili zeljem)
Potrebno je:
- 3 jajeta
 - 220 ml jogurta
 - 100 ml ulja
 - 120 g kukuruznog brašna
 - 140 g pšeničnog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 200 g domaćeg sira (ili feta sira)
 - 150 g spanaća
 - 1 kašičica soli
 
Priprema:
      1. Spanać očistiti, oprati i sitno iseckati. Sir iseći na kockice.
     
    
      2. U vanglicu razbiti jaja i žicom 
za mućenje ih sjediniti (nije potrebno da se mnogo mute, samo koliko da 
se sjedine). Dodati ulje i jogurt i sjediniti ih sa jajima. Zatim 
ubaciti mešavinu kukuruznog brašna, pšeničnog brašna, praška za pecivo i
 so. Dobro umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. 
Na kraju dodati iseckani sir i spanać. Kašikom promešati da se svi 
sastojci sjedine. Umućenu smesu ostaviti u vanglici 15 minuta, da testo 
odstoji. 
     
    
      3. Pleh, vel. 30x20cm, podmazati 
uljem i posuti brašnom. Blago udarajući rukama po plehu, brašno 
ravnomerno rasporediti po celom plehu. Višak brašna istresti. 
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
     
    
      4. Sipati testo u pripremljeni pleh,
 poravnati ga i staviti proju da se peče. Kada proja dobije lepu rumenu 
boju izvaditi je iz rerne (probati čačkalicom da li je pečena), prekriti
 je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
     
    
      5. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар