Proja sa spanaćem (koprivom, blitvom ili zeljem)
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 220 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 120 g kukuruznog brašna
- 140 g pšeničnog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g domaćeg sira (ili feta sira)
- 150 g spanaća
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Spanać očistiti, oprati i sitno iseckati. Sir iseći na kockice.
2. U vanglicu razbiti jaja i žicom
za mućenje ih sjediniti (nije potrebno da se mnogo mute, samo koliko da
se sjedine). Dodati ulje i jogurt i sjediniti ih sa jajima. Zatim
ubaciti mešavinu kukuruznog brašna, pšeničnog brašna, praška za pecivo i
so. Dobro umutiti da ne ostanu grudvice od brašna.
Na kraju dodati iseckani sir i spanać. Kašikom promešati da se svi
sastojci sjedine. Umućenu smesu ostaviti u vanglici 15 minuta, da testo
odstoji.
3. Pleh, vel. 30x20cm, podmazati
uljem i posuti brašnom. Blago udarajući rukama po plehu, brašno
ravnomerno rasporediti po celom plehu. Višak brašna istresti.
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
4. Sipati testo u pripremljeni pleh,
poravnati ga i staviti proju da se peče. Kada proja dobije lepu rumenu
boju izvaditi je iz rerne (probati čačkalicom da li je pečena), prekriti
je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
5. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар