Slane kuglice
Potrebno je:
- 100 g smokija
- 100 g slanog plazma keksa
- 150 g pečenog kikirikija
- 150 g maslaca
... i još:
- 100 g susama
Priprema:
1. Smoki staviti u secko i izmrviti
ga (ili to učiniti rukom). Slanu plazmu, kao i kikiriki samleti.
Susam staviti u manju šerpicu i na vatri ga propržiti (na suvo),
neprestano mešajući. Kada susam počne da menja boju i dobije lepu aromu,
skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. U dublju vanglicu staviti maslac,
sobne temperature, i viljuškom ga penasto umutiti. Dodati pripremljeni
smoki, kikiriki i plazma keks. Rukom dobro sjediniti sve sastojke. Ako
bude potrebno dodati vrlo malo mleka, da bi mogle da se prave kuglice
(ja nisam dodavala).
3. Malom kašičicom uzimati
pripremljenu smesu i rukama je oblikovati u kuglicu. Svaku kuglicu
uvaljati dobro u susam, pa još jedanput je uvaljati rukama.
4. Kuglice porećati na odgovarajuću tacnu i ostaviti u frižider, najmanje 2-3 sata, da se dobro stegnu.
5. Ove kuglice su izvrsne kao predjelo, a veoma su ukusne i kao grickalice uz pivo...
Коментари
Постави коментар