Sočne krmenadle u sosu sa pečurkama
Potrebno je:
- 4 veće (otkošćene) svinjske krmenadle
 
Marinada za meso:
- 2 kašike maslinovog ulja
 - 1 kašika vorčester sosa
 - 1 kašika soja sosa
 - 1 kašika kari sosa
 - mešavina začina za roštilj
 
Sos sa pečurkama:
- 250 g šampinjona
 - 4 veća češnja belog luka
 - 100 ml belog vina
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice mlevene mešavinog bibera
 - 1 kašičica origana
 - 1 kašičica timijana
 - 1 kašičica vlašca
 
Priprema:
      1. Ideju za ovaj recept sam videla na portalu Recepti.
     
    
      2. Marinada za meso: Sve sastojke za
 marinadu staviti u manju šoljicu i dobro sjediniti. Svako parče mesa 
posuti (sa obe strane) mešavinom začina za roštilj. Količinu začina 
odredite prema ukusu i dobro utrljati u meso. Zatim svako parče mesa (sa
 obe strane) premazati sa po jednom kašičicom marinade. 
Pripremljeno meso staviti u posudu sa poklopcem (može i jedno parče 
preko drugog) i ostaviti u frižider, najmanje 4 sata da odstoji.
     
    
      3. Meso pre prženja izvaditi da bude
 na sobnoj temperaturi pola sata. 
U teflonski tiganj (ja sam koristila vok) sipati ulje i staviti da se 
zagreje. Na zagrejano ulje spustiti meso, poklopiti i dinstati na 
srednjoj temperaturi. Kada meso blago porumeni okrenuti ga na drugu 
stranu. Kada se i druga strana isprži izvaditi meso u tanjir, poklopiti 
ga i držati na toplom dok se spremi sos.
     
    
      4. Na masnoću, u kojoj se meso 
pržilo, staviti sitno iseckani beli luk. Malo ga propržiti, oko jedan 
minut, pa ubaciti šampinjone isečene na listiće (ali ne suviše tanke). 
Sipati odmah i belo vino, poklopiti i dinstati dva minuta. Zatim 
skloniti poklopac, posuti pečurke sa suvim biljnim začinom, biberom, 
origanom, timijanom i vlašcem. Dobro promešati i, na jačoj vatri, 
dinstati dok ne ispari suvišna tečnost.
     
    
      5. Zatim naliti sa pavlakom za 
kuvanje, promešati i ostaviti da se sos zgusne, pa skloniti sa šporeta. 
Krmenadle poslužiti sa sosom, krompir pireom (ili prilogom po vašem 
ukusu) i sezonskom salatom.
     
    



Коментари
Постави коментар