Teleće šnicle sa sosom od spanaća
Potrebno je:
- 800 g telećih šnicli od buta
- 2 kašike gril začina za meso
- senf
- ulje
Sos od spanaća:
- 1/2 kg spanaća
- 2 struka mladog crnog luka
- 2 struka mladog belog luka
- 100 ml mleka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- mešavina mlevenog bibera
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Teleće šnicle blago izlupati
tučkom za meso. Svako parče mesa posuti gril začinom i utrljati ga u
meso. Senfom (samo blago, koliko da se oseti senf) premazati jednu
stranu mesa. Meso složiti u odgovarajuću posudu i ostaviti ga u
frižider, da odstoji jedan sat.
2. U odgovarajuću, dublju, posudu (u
kojoj će se spremati i sos) sipati ulje i staviti da se zagreje. Na
zagrejano ulje spuštati meso, sa stranom koja nije premazana senfom.
Sipati i vrlo malo vrele vode, oko 50ml. Meso pržiti na srednjoj
temperaturi, u polupokrivenoj posudi. Kada donja strana porumeni,
okrenuti meso da se isprži i gornja strana (takođe dodati malo vrele
vode). Isprženo meso izvaditi na tanjir i držati ga na toplom (na
šporetu).
3. Sos od spanaća: Spanać očistiti i
sitno iseckati. Obe vrste mladog luka, takođe, sitno iseckati.
Na ulje, u kome se pržilo meso, spustiti iseckani luk. Luk dinstati dok
ne omekša. Zatim dodati iseckani spanać, promešati i ostaviti da spanać
splasne.
4. Kada spanać omekša sipati mleko i
pavlaku za kuvanje. Promešati i posuti mlevenim biberom i suvim biljnim
začinom, po ukusu. Pustiti da tečnost provri i ostaviti da se malo
zgusne.
5. Teleće šnicle poslužiti uz sos od spanaća i prilogom po želji. Ja sam poslužila pirinač sa kikirikijem...
Коментари
Постави коментар