Teleće šnicle sa sosom od spanaća
Potrebno je:
- 800 g telećih šnicli od buta
 - 2 kašike gril začina za meso
 - senf
 - ulje
 
Sos od spanaća:
- 1/2 kg spanaća
 - 2 struka mladog crnog luka
 - 2 struka mladog belog luka
 - 100 ml mleka
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - mešavina mlevenog bibera
 - suvi biljni začin
 
Priprema:
      1. Teleće šnicle blago izlupati 
tučkom za meso. Svako parče mesa posuti gril začinom i utrljati ga u 
meso. Senfom (samo blago, koliko da se oseti senf) premazati jednu 
stranu mesa. Meso složiti u odgovarajuću posudu i ostaviti ga u 
frižider, da odstoji jedan sat.
     
    
      2. U odgovarajuću, dublju, posudu (u
 kojoj će se spremati i sos) sipati ulje i staviti da se zagreje. Na 
zagrejano ulje spuštati meso, sa stranom koja nije premazana senfom. 
Sipati i vrlo malo vrele vode, oko 50ml. Meso pržiti na srednjoj 
temperaturi, u polupokrivenoj posudi. Kada donja strana porumeni, 
okrenuti meso da se isprži i gornja strana (takođe dodati malo vrele 
vode). Isprženo meso izvaditi na tanjir i držati ga na toplom (na 
šporetu).
     
    
      3. Sos od spanaća: Spanać očistiti i
 sitno iseckati. Obe vrste mladog luka, takođe, sitno iseckati.
Na ulje, u kome se pržilo meso, spustiti iseckani luk. Luk dinstati dok 
ne omekša. Zatim dodati iseckani spanać, promešati i ostaviti da spanać 
splasne.
     
    
      4. Kada spanać omekša sipati mleko i
 pavlaku za kuvanje. Promešati i posuti mlevenim biberom i suvim biljnim
 začinom, po ukusu. Pustiti da tečnost provri i ostaviti da se malo 
zgusne.
     
    
      5. Teleće šnicle poslužiti uz sos od spanaća i prilogom po želji. Ja sam poslužila pirinač sa kikirikijem...
     
    



Коментари
Постави коментар