Pizza pužići
Testo:
- 1/2 kg brašna
- 1 kockica kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 jaje
- 100 ml ulja
Fil:
- kečap
- 400 g praške šunke
- 400 g kačkavalja (gauda)
Za premazivanje pužića:
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
- maslac/margarin
Priprema:
1. Testo: U toplom mleku, sa
kašičicom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so,
jaje, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti sve dok
ne prestane da se lepi za ruke, uz dodavanje vrlo malo brašna (ne više
od jedne kašike). Umešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti da
naraste (da udvostruči svoju zapreminu).
2. Narašlo testo prebaciti na
pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na dva jednaka dela. Jednu
polovinu testa vratiti u vanglicu, prekriti ga sa providnom folijom i
ostaviti na stranu.
Drugu polovinu testa razviti skroz tanko u oblik pravougaonika.
3. Razvijeno testo premazati kečapom
(količinu kečapa staviti po ukusu). Preko kečapa narendati deo
kačkavalja - preko kačkavalja narendati deo šunke i, na kraju, opet
narendati deo kačkavalja (vodite računa da šunku i kačkavalj imate i za
ostatak testa).
4. Testo zaviti u rolat. Rolat
oštrim nožem iseći na parčiće, debljine 2cm. Isečene parčiće, stranom
koja je sečena, poređati u pleh preko pek papira. Na isti način uraditi i
sa ostatkom testa.
5. Pužiće premazati mešavinom
umućenog žumanceta i mleka. Po vrhu pužića staviti po malo
maslaca/margarina (ja sam stavila maslac vel. graška). Pužiće ostaviti
da odmore, dok se rerna ne ugreje na 200 stepeni.
6. U zagrejanu rernu staviti testo
da se peče. Kada pužići dobiju lepu rumenu boju, izvaditi ih iz rerne i
poslužiti ih uz kečap, majonez, jogurt, kiselu pavlaku...
Коментари
Постави коментар