Pohovano belo meso iz rerne
Potrebno je :
- 1 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - suvi biljni začin
 - mešavina mlevenog bibera
 
Marinada:
- 3 kašike majoneza
 - 3 kašike kašike kisele pavlake
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica senfa
 
Smesa za pohovanje:
- 150 g prezli
 - 40 g izrendanog parmezana (1 kesica)
 
... i još:
- 100 g rastopljenog maslaca
 - kukuruzno žuto brašno
 - ulje
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na šnicle, 
debljine 0,5cm. Isečene šnicle sa jedne strane posuti suvim biljnim 
začinom i mlevenim biberom, a sa druge strane samo sa suvi biljni začin 
(suvi biljni začin i mleveni biber staviti po ukusu). Začine dobro 
utrljati u meso. 
     
    
      2. Sastojke za marinadu staviti u 
manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa, sa obe strane,  
premazati sa po jednom kašičicom marinade. Premazano meso poređati u 
odgovarajuću posudu (slobodno poređati jedan red mesa, pa drugi red 
preko njega...). Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider
 da odstoji jedan sat.
     
    
      3. Za pečenje mesa uzeti najveći 
pleh, od el. šporeta i prekriti ga pek papirom. Pek papir premazati 
uljem i posuti kukuruznim brašnom.
     
    
      4. Za pohovanje, u odgovarajućoj 
posudi, sjediniti prezle i parmezan. 
Svako parče mesa  uvaljati u mešavinu prezli i parmezana i ispretiskati 
rukom, da se prezle dobro zalepe za meso. Pripremljeno meso poređati u 
pleh. Svako parče mesa, u plehu, preliti sa po jednom kašičicom 
rastopljenog maslaca. Maslac, kašičicom, razmazati po celoj površini 
mesa. 
Pleh sa mesom staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 
stepeni. Meso peći dok ne dobije zlatno rumenu boju (meni je u šporetu 
sa ventilatorom trebalo 35 minuta). Meso ne treba preokretati. zato se i
 stavlja kukuruzno brašno, pa meso i sa donje strane dobije lepu rumenu 
boju.
     
    
      5. Ovako spremljeno meso je izvanredno mekano i sočno, sa neodoljivo hrskavom koricom. 
     
    



Коментари
Постави коментар