Pohovano belo meso iz rerne
Potrebno je :
- 1 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- suvi biljni začin
- mešavina mlevenog bibera
Marinada:
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike kašike kisele pavlake
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica senfa
Smesa za pohovanje:
- 150 g prezli
- 40 g izrendanog parmezana (1 kesica)
... i još:
- 100 g rastopljenog maslaca
- kukuruzno žuto brašno
- ulje
Priprema:
1. Pileće meso iseći na šnicle,
debljine 0,5cm. Isečene šnicle sa jedne strane posuti suvim biljnim
začinom i mlevenim biberom, a sa druge strane samo sa suvi biljni začin
(suvi biljni začin i mleveni biber staviti po ukusu). Začine dobro
utrljati u meso.
2. Sastojke za marinadu staviti u
manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa, sa obe strane,
premazati sa po jednom kašičicom marinade. Premazano meso poređati u
odgovarajuću posudu (slobodno poređati jedan red mesa, pa drugi red
preko njega...). Posudu prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider
da odstoji jedan sat.
3. Za pečenje mesa uzeti najveći
pleh, od el. šporeta i prekriti ga pek papirom. Pek papir premazati
uljem i posuti kukuruznim brašnom.
4. Za pohovanje, u odgovarajućoj
posudi, sjediniti prezle i parmezan.
Svako parče mesa uvaljati u mešavinu prezli i parmezana i ispretiskati
rukom, da se prezle dobro zalepe za meso. Pripremljeno meso poređati u
pleh. Svako parče mesa, u plehu, preliti sa po jednom kašičicom
rastopljenog maslaca. Maslac, kašičicom, razmazati po celoj površini
mesa.
Pleh sa mesom staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200
stepeni. Meso peći dok ne dobije zlatno rumenu boju (meni je u šporetu
sa ventilatorom trebalo 35 minuta). Meso ne treba preokretati. zato se i
stavlja kukuruzno brašno, pa meso i sa donje strane dobije lepu rumenu
boju.
5. Ovako spremljeno meso je izvanredno mekano i sočno, sa neodoljivo hrskavom koricom.
Коментари
Постави коментар