Piletina na kineski način
Potrebno je:
1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
Marinada: Povrće:
5 kašika soja sosa 2 šargarepe
1 veći čen belog luka 1 srednja tikvica
3 kašike maslinovog ulja 1 manji praziluk
1 kašičica začinske paprike 1/4 manje glavice kupusa
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice soli
Još je potrebno:
100 ml soja sosa
4 kašike hladne vode
2 kašičice gustina
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice. U manju posudu staviti sve sastojke za marinadu i kašikom ih dobro sjediniti. U marinadu ubaciti isečenu piletinu, promešati da svako parče bude obavijeno marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider, dok se spremi povrće.
2. Šargarepu preseći na pola, po dužini, a tikvicu na četiri dela. Zatim, šargarepu i tikvicu iseći na tanke prutiće, praziluk iseći na krugove, a kupus iseći kao za salatu.
3. U dublji tiganj (ja sam radila u voku) sipati samo jednu kašiku maslinovog ulja i staviti ga da se dobro zagreje (ovo jelo se sprema na visokoj temperaturi). U vreli tiganj izručiti piletinu sa marinadom i pržiti je dok ne postane lepljiva (u toku prženja često je promešajte).
4. Izvaditi isprženo meso u dublji tanjir i držati ga na toplom. U tiganj dodati isečenu šargarepu, tikvicu i praziluk (ako je potrebno sipati jednu kašiku maslinovog ulja). Povrće pržiti, uz često mešanje, 3 minuta (samo malo da omekša, a ipak da ostane hrskavo). Zatim, dodati kupus i vratiti meso u tiganj. Promešati i pržiti još 2 minuta.
5. U dublju šolju sipati soja sos, hladnu vodu i gustin. Kašičicom dobro promešati da ne ostane ni jedna grudvica od gustina. Sipati u tiganj i dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
Skloniti sa vatre i poslužiti sa pirinčem.
Коментари
Постави коментар