Salata sa celerom i susamom
Potrebno je:
200 g očišćenog korena celera
2 kašike limunovog soka
220 g kisele pavlake
50 g susama
1 kašičica mlevenog bibera
1/2 kašičice soli
Priprema:
1. Susam staviti u manju posudu i malo ga propržiti, samo toliko da promeni boju. Skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi. Koren celera izrendati na najsitnijoj strani rendeta (ili u secko). Izrendani celer staviti u odgovarajuću posudu, posoliti ga i pobiberiti. Promešati.
2. Zatim dodati sok od sveže isceđenog limuna i kiselu pavlaku. Viljuškom dobro sjediniti sastojke. Na kraju, ubaciti susam i promešati. Probati da li treba još dodati bibera ili soli. Poklopiti salatu sa celerom i ostaviti je u frižider da se ohladi, najmanje 15-ak minuta pre upotrebe.
3. Ovu, veoma ukusnu, salatu poslužiti sa pečenom piletinom...Salata može da posluži i kao namaz na prepečeni hleb.
Коментари
Постави коментар