Pikantna proja



Potrebno je:

15 kašika kukuruznog brašna
6 kašika pšeničnog btašna
1 kesica praška za pecivo
3 jajeta
100 ml ulja
250 ml mleka
100 ml gazirane vode
2 kašike ljutenice
100 g krupno izrendanog kačkavalja (gauda)
1 kašičica soli
100 g iseckanog praziluka

Priprema:

1. U vanglicu razbiti jaja i žicom za mućenje ih sjediniti. Dodati ulje, mleko i gaziranu vodu. Umutiti. U posebnoj posudi pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, so i prašak za pecivo. Ubaciti u smesu sa jajima i dobro umutiti, da ne ostanu grudvice od brašna. Dodati ljutenicu (ili ljuti ajvar), kačkavalj i praziluk. Kašikom sjediniti sve sastojke.

2. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pleh za pečenje, vel. 30cm x 20cm, dobro podmazati uljem. Pripremljeno testo ravnomerno sipati u pleh i staviti da se peče.

3. Kada proja porumeni (ja sam je u rerni sa ventilatorom pekla 40 minuta) izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Zatim je iseći na kocke i poslužiti.

Коментари

Популарни постови