Posne prženice
Potrebno je:
1/2 l mleka od soje sa ukusom vanile
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
1 kašičica ekstrata od vanile
hleb isečen na kriške
ulje
Priprema:
1. Mleko sipati u dublju posudu, dodati puding, ekstrat vanile i, žicom za mućenje, dobro sjediniti.
2. U tiganj sipati ulje (količina uobičajena za prženje prženica) i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Kriške hleba potopiti u mešavinu mleka i pudinga i spuštati ih na vrelo ulje. Za drugu turu skloniti tiganj sa šporeta na radni deo, spustiti prženice (zato što dosta ulje prska), pa vratiti na šporet.
3. Prženice pržiti uobičajeno. Znači, kada donja strana porumeni okrenuti ih, da i gornja strana dobije rumenu boju. Prženice vaditi na kuhinjski papir, da papir upije višak masnoće.
4. Prženice poslužiti sa džemom, posnim kremom, medom i cimetom..., ili sa prilogom koji vi volite.
Recept sam videla u Posnom kuvaru, autor Natasa Natasa.
Коментари
Постави коментар