Pržena riba sa začinima




Potrebno je:                                                          Začini za ribu:

  • 1,5 kg ribe                                                     1 kašičica belog luka u prahu
                                                                          1 kašičica ruzmarina
                                                                          1 kašičica slatke aleve paprike
                                                                          1/2 kašičice ljute aleve paprike
                                                                          1/2 kašičice mlevenog bibera
                                                                          3 kašičice soli
                                                                          1/2 kašičice sušenog lista celera
                                                                          1 kašičica majorana
    Još je potrebno:

    10 kašika običnog brašna
    6 kašika kukuruznog brašna
    3 kašičice aleve paprike
    ulje

    Priprema:

    1.  Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine. Ja sam koristila oslić, a vi uzmite ribu koju volite.  Pomešati sve začine za ribu, posuti ribu mešavinom začina i  rukama dobro promešati, da se svako parče obavije sa začinima. Poklopiti i ostaviti u frižider, oko jedan sat.

    2. . Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti. U šerpu sipati veću količinu ulja i staviti da se ugreje. U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe, isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije rumenu boju. Prženu ribu vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak ulja. Prženu ribu poslužiti uz krompir salatu.

Коментари

Популарни постови