Čokoladne rolnice



Potrebno je:

1 pakovanje lisnatog testa

Fil:

750 ml mleka
8 kašika šećera
2 kesice pudinga sa ukusom čokolade
100 g maslaca
2 kesice čokoladnog šlag krema

Smesa za premazivanje rolnica:

1 žumance
2 kašike mleka

Priprema:

1. Lisnato testo ostaviti da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Uzeti prvi list od testa, staviti ga na pobrašnjenu podlogu i razviti ga 3-4 mm debljine. Razvijeno testo iseći na trake, širine 1,5-2cm i dužine oko 25cm. Kalupe za rolnice premazati uljem i sa jednom trakicom obmotati kalup preklapajući testo (kada se počne sa namotavanjem testa, svaki krug testa preklopiti sa 1/3 testa od narednog kruga...). Namotane kalupe staviti u odgovarajući pleh preko pek papira i premazati ih mešavinom žumanceta i mleka. Staviti ih da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečene rolnice skidati sa kalupa dok su još vruće (krpom uhvatiti vrh kalupa i blago rukom povući rolnicu - vrlo lako se skidaju).

2. Fil: Od ukupne količine mleka odvojiti 150 ml. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, staviti da provri. Puding razmutiti sa odvojenim mlekom, sipati u provrelo mleko i kuvati da se zgusne. Skloniti posudu sa vatre i dodati maslac. Mešati dok se maslac rastopi i ne sjedini sa pudingom. Prekriti puding providnom folijom (foliju staviti direktno na puding) i ostaviti da se ohladi.
Čokoladni šlag krem umutiti prema uputstvu sa pakovanja. Ohlađeni puding umutiti mikserom i postepeno dodavati umućeni šlag krem. Mutiti dok se ne dobije penasta struktura krema. Fil staviti u špric za dekoraciju i sa dugačkim nastavkom napuniti rolnice (rolnice prvo puniti do pola sa jedne strane i završiti punjenje na drugoj strani).

3. Napunjene rolnice posuti šećerom u prahu.

Коментари

Популарни постови