Mafin - jaja sa povrćem i slaninom
Potrebno je:
300 g tankih šnitova mesnate slanine
300 g mešavine povrća
5 većih jaja
domaći, kravlji, sir, peršun i so
Priprema:
1. Ova količina sastojaka je za 12 mafina. Koristite šire šnitove slanine, meni su bili uži pa se smesa sa jajima "provukla" i ispod njih (vizuelni efekat bi bio lepši, mada sam ja zadovoljna i sa ovim). Koristila sam silikonski kalup i nisam imala potrebe da ga podmazujem, a ako koristite klasične kalupe premažite svaki otvor, da se ne bi jaja zalepila. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
2. Odvojiti belanca od žumanaca. U vanglicu staviti belanca i čvrsto ih umutiti. Dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem sve dok se ne dobije penasta smesa. Ubaciti mešavinu povrća (ja sam koristila grašak, šargarepu, karfiol i kukuruz šećerac, a vi stavite povrće po želji) i pola kašičice soli. Promešati kašikom. Malom sipaćom (da bi se zahvatilo i povrće) sipati smesu sa jajima unutar slanine, sve do ruba kalupa. Po vrhu posuti sa izmrvljenim sirom i sitno iseckanim peršunom (količina - po ukusu). Staviti da se peče.
3. Ove slane mafine peći 20-25 minuta (u rerni sa ventilatorom), odnosno dok smesa sa jajima ne očvrsne. Mafine poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар