Voćni kolač sa keksom i jogurtom
Potrebno je:
1/2 kg keksa pti ber sa maslacem (ili keksa po vašem izboru)
1/2 l jogurta
200 g šećera u prahu
400 g jagoda
Za dekoraciju:
100 g belog šlag krema
250 ml gazirane vode
Priprema:
1. Ovo je kolač koji svi znaju, jako se brzo napravi a voće možete da stavite po želji...
2. Pleh veličine 30cm x 20cm blago podmazati uljem. U vanglicu izlomiti keks na sitnije parčiće (ali ne suviše sitne). Izlomljeni keks posuti sa šećerom u prahu i promešati rukom. Naliti sa jogurtom i dobro sjediniti sastojke. Smesu izručiti u pripremljeni pleh i formirati koru.
3. Ja sam koristila zamrznute jagode, koje prethodno treba ocediti. Oceđene jagode iseckati, pa ih rasporediti preko formirane kore. Blago ih rukom pritisnuti da se "zalepe" za koru.
4. Šlag krem umutiti sa hladnom gaziranom vodom. Umućeni šlag naneti preko jagoda. Kolač je najbolje ostaviti preko noći u frižider, da bi keks omekšao.
Iseći ga na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар