Jabuke sa ovsenim pahuljicama


 

Potrebno je:

100 g ovsenih pahuljica
200 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje (20%mm)
1 štapić cimeta (ili 1/2 kašičice cimeta u prahu)
2 veće jabuke
2 kašike meda
80 g žutog šećera

Priprema:

1.U dublju šerpu staviti mleko, pavlaku za kuvanje, pahuljice i štapić cimeta.Staviti da se kuva na srednjoj vatri sve dok se pahuljice ne zgusnu, neprekidno mešajući (da ne zagori). Kad bude gotovo skloniti sa vatre i izvaditi štapić cimeta. 

2. Jabuke isecite na  kriške debljine oko 1cm (kora se ne ljušti). U teflonski tiganj (ili u nekoj posudi sa debelim dnom, da jabuke ne zagore) poređati jabuke, posuti ih žutim šećerom i preliti medom. Na umerenoj temperaturi pržite jabuke mešajući ih svo vreme. 

3. Skuvanu ovsenu kašu raspodelite u posude, preko stavite jabuke i sve preliti tečnošću iz tiganja.




Коментари

Популарни постови