Paprike sa sirom


 

Potrebno je:

1/2 kg svežih paprika
1 ljuta papričica
80 ml ulja
1 vezica mladog crnog luka
300 g paradajza
2 češnja belog luka
150 g domaćeg sira
100 ml pavlake za kuvanje (20%mm)
2 jajeta
suvi biljni začin po ukusu

Priprema:

1. Svežu papriku očistiti od semenki i iseći na trake. Ljutu papričicu i beli luk sitno iseckati. Mladi crni luk iseći na krugove. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Domaći sir viljuškom izmrviti, ali da ostanu i krupniji komadići. 

2. Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti iseckanu slatku i ljutu papriku. Pržiti pet minuta, pa dodati crni i beli luk, kao i paradajz. Promešati i pržiti dok ne ispari voda od paradajza. Zatim dodati sir, promešati i probati koliko treba posoliti (sve zavisi koliko je sir slan). Pavlaku za kuvanje umutiti sa jajima i sipati u jelo. Krčkati dok se jaja isprže i poslužiti. 

Коментари

Популарни постови