Projara sa čvarcima




Potrebno je:

2 jaja
200 ml jogurta
200 ml gazirane vode
80 ml ulja
16 punih supenih kašika kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo 
1 kašičica soli
100 g čvaraka
100 g kiselih krastavčića
100 g kačkavalja

Priprema:

1. Pleh veličine 30cm x 20cm podmazati uljem (ja sam ovog puta pekla u šerpi vel 26cm).  Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 
U vanglicu razbiti jaja. Žicom za mućenje ih umutiti (ne treba ih mnogo mutiti, samo da se sjedine). Dodati ulje, jogurt i gazitanu vodu. Umutiti. Zatim ubaciti mešavinu kukuruznog brašna, praška za pecivo i soli. Dobro umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Na kraju dodati iseckane čvarke, kačkavalj i krastavčiće iseskane na kockice (krastavce, kada ih iseckate, rukom ih iscedite pa ubacite u testo). Promešati kašikom i sipati u pleh. Poravnati i staviti da se peče. Ja sam pekla 30 minuta (u rerni sa ventilatorom), odnosno pečete sve dok površina ne dobije zlatno rumenu boju (probati čačkalicom da li je pečena).

2. Pečenu projaru izvaditi iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Iseći je na oblike po želji i poslužite.

Коментари

Популарни постови