Pečena marinirana svinjska rebra
Potrebno je:
2 kg mesnatih svinjskih rebara
Marinada za meso:
3 kašike soja sosa
1,5 kašičica senfa
2 kašičice tucane paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica meda
Glazura za meso:
5 kašike kečapa
5 kašika soja sosa
1 kašika senfa
2 kašike vorčester sosa
1 kašičica meda
Priprema:
1. Svinjska rebra preseći uzdužno na pola, da se dobiju dva veća parčeta. Opnicu, koja je preko koske, pomoću noža skinuti.
Marinada za meso: Sve sastojke za marinadu staviti u manju posudu i žicom za mućenje dobro sjediniti (ja sam stavila ljutu tucanu papriku, vi možete i slatku, ako ne jedete ljuto. Ako ne nađete tucanu papriku stavite obiznu alevu papriku). Meso premazati silikonskom četkicom sa obe strane, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider najmanje 4 sata (ja sam ostavila preko noći).
2. Uključi rernu na 200 stepeni. U veliki pleh od rerne staviti alu foliju i preko postaviti žicu iz rerne. Marinirana rebra staviti preko žice sa koskama na dole i staviti u rernu da se peču 50 minuta. Zatim, izvaditi pleh iz rerne i svako parče mesa uviti u duplu alu foliju. Ponovo vratiti na rešetku i pleh vratiti u rernu. Peći narednih sat vremena.
3. Dok se meso peče spremiti glazuru. Sve sastojke za glazuru staviti u manju posudu, dobro žicom za mućenje sjediniti i staviti posudu na vatru. Mešati povremeno dok ne provri, a kada provri kuvati uz neprestano mešanje pet minuta, na tihoj vatri. Skloniti sa strane.
4. Pleh sa pečenim mesom izvaditi iz rerne na radni sto. Nožem raseći po sredini alu folije i foliju samo zgužvati sa obe strane mesa nadole, meso ostaje na njoj. Meso sa svih strana premazati pripremljenom glaturom i vratiti u rernu (i dalje na 200 stepeni) na 10 minuta.
5. Pleh sa pečenim mesom izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se prohladi 10-ak minuta. Zatim ga prebaciti na dasku za sečenje i oštrim nožem iseći parčiće po želji.
Moji sinovi su ovo meso nazvali svinjska bajadera. Koske su prilikom pečenja same otpale, meso je neverovatno sočno i ukusno.
Коментари
Постави коментар