Jaja sa povrćem i sirom


 


Potrebno je:

4 jaja
1 veća crvena paprika
1 veći paradajz
1 struk mladog crnog luka
100 g krupno narendanog kačkavalja (trapist, edamer...)
5-6 grančica sitno iseckanog peršuna
3 kašike ulja
1 kašika putera
so, mleveni biber, aleva paprika, origano, đumbir...


Priprema:

1. Jaja staviti u odgovarajuću posudu, naliti sa hladnom vodom, posuti sa 1 kašičicom soli i staviti da se kuvaju. Kada voda provri jaja kuvati na srednjoj temperaturi 7 minuta. Skloniti posudu sa vatre, prosuti vrelu vodu, jaja naliti sa hladnom vodom i ostaviti ih na stranu.

2. Crvenu papriku iseckati na kockice, paradajz iseći na tanje krugove, isto uraditi i sa mladim crnim lukom. U posudu sa nelepljivim dnom staviti ulje i puter i staviti na srednju temperaturu da se puter otopi. U zagrejanu masnoću ubaciti iseckanu papriku i mladi luk. Posoliti po ukusu. Dinstati 2 minuta, pa porećati u krug isečeni paradajz (paradajz se ne soli). U polupokrivenoj posudi sve dinstati pet minuta. Za to vreme oljuštiti jaja i svako jaje preseći na pola. 

3 N. Posle pet minuta preko paradajza poređati isečena jaja, sa sečenom stranom na dole. Jaja posuti solju, mlevenim biberom, alevom paprikom i dodati još od začina koje volite (ja sam ih posula i sa čili papričicom u prahu, đumbirom i origanom - sve začine stavite po svom ukusu). Preko jaja poređati narendani kačkavalj i poklopiti posudu. Pržiti samo dok se kačkavalj ne otopi. Na kraju posuti jelo sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti.

Коментари

Популарни постови