Kineski gulaš


 

Potrebno je:

1,2 kg junećeg mesa od buta
200 g crnog luka
160 g praziluka
160 g šargarepe
200 g svežih paprika

Marinada;

100 ml soja sosa
60 ml maslinovog ulja
80 ml crnog vina
3 veća čena belog luka
150 ml sveže isceđenog soka od pomorandže


Još je potrebno:

2 kašike kari sosa
2 kašike aleve paprike
1 kašičica čilija u prahu
150 ml ulja
 suvi biljni začin po ukusu
mleveni biber po ukusu

Priprema:

1. Juneće meso iseći na kockice koliko je potrebno za jedan zalogaj. U odgovarajuću posudu sa poklopcem staviti sve sastojke za marinadu (beli luk sitno iseckati) i sjediniti ih mešanjem. Ubaciti isečeno meso, dobro promešati da se svako parče mesa obavije marinadom, poklopiti posudu i ostaviti u frižider preko noći.

3. Crni luk iseći na režnjeve, praziluk iseći na krugove a šargarepu i papriku na trakice. U dublju i širu posudu (najbolje bi bilo koristiti posudu sa nelepljivim dnom) sipati 100 ml ulja i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Izvaditi meso iz marinade i dodati ga u zagrajano ulje. Promešati i u polupokrivenoj posudi dinstati (uz povremeno mešanje) meso sve dok ne ispari tečnost koju će meso pustiti. Zatim dodati crni luk i šargarepu i dinstati pet minuta uz povremeno mešanje. Dodati zatim papriku i praziluk i sve zajedno dinstati još pet minuta. 

4. U gulaš dodati kari sos, alevu papriku i čili u prahu (ko ne voli ljuti neka izostavi čili). Dobro promešati, pa ga posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom po ukusu. Promešati gulaš još jedanput, poklopiti posudu i skloniti jelo sa vatre. Ostaviti da odstoji pet minuta pa ga poslužiti sa pirinčem ili prilogom po vašoj želji.

Коментари

Популарни постови