Piletina sa povrćem
Potrebno je:
1/2 kg pilećih karabataka (bez koske)
100 g tikvica
5-6 cvetića brokolija
100 g šampinjona
2 struka mladog crnog luka
200 g krompira
3 čena belog luka
100 g šargarepe
40 ml ulja
Začini:
2 kašičice (ili po ukusu) začina za piletinu
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica karija
Preliv:
250 ml pavlake za kuvanje
Još je potrebno:
100 g krupno narendanog kačkavalja
Priprema:
1. Pripremiti dublju posudu, po mogućstvu sa nelepljivim dnom, koja će ići u rernu i ostaviti je na stranu (ja sam koristila posudu veličine 24cm, ako posuda nije sa nelepljivim dnom onda je celu premažite uljem). Pileće meso iseći na kocke, tikvice na polukrugove, cvetiće brokolija ostaviti cele ( ako su krupni preseći ih na pola), šampinjone takođe preseći na pola, mladi crni luk iseći na krugove, beli luk preseći na pola, krompir i šargarepu iseći na kocke.
2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Sve pripremljene namirnice staviti u dublju vanglicu i posuti ih sa svim navedenim začinima. Začinjene namirnice prebaciti u posudu za pečenje. Preko preliti ulje i pavlaku za kuvanje pa dobro prekriti alu folijom. Staviti da se peče 50 minuta.
3. Zatim izvaditi posudu, pažljivo skloniti foliju i jelo posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti da se kačkavalj samo otopi.
Za pripremanje ovog jela možete da koristite i razno drugo povrće po vašem ukusu...
Коментари
Постави коментар