Rolat sa piletinom
Kora:
3 jajeta
1 kašičica mlevenog bibera
1/2 kašičice soli
2 kašičice aleve paprike
1 puna kašika griza
100 g majoneza
300 g krupno narendanog kačkavalja
Fil:
200 g praziluka
400 g mlevenog pilećeg mesa (belo pileće meso)
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice origana
Priprema:
1. Fil: Praziluk sitno iseckati i ispržiti ga na vrlo malo ulja. Ostaviti da se ohladi. U mleveno pileće meso dodati suvi biljni začin, mleveni biber, majčinu dušicu, origano i ohlađeni praziluk. Mešanjem varjačom dobro sjediniti sve sastojke. Fil ostaviti na stranu dok se spremi korica.
2. Kora: Jaja razbiti u vanglicu, dodati mleveni biber, so i alevu papriku. Žicom za mućenje umutiti jaja (ne treba mnogo mutiti, samo koliko da se jaja sjedine. Dodati griz, majonez pa umutiti žicom. Zatim dodati narendani kačkavalj, promešati dobro kašikom i ostaviti da odstoji 10 minuta.
3. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Veliki pleh od električne rerne veličine 30cm x 40cm obložiti pek papirom i premazati ga uljem. Smesu sa jajima promešati i izručiti preko pek papira. Ravnomerno je rasporediti i staviti da se peče sve dok se ivice testa ne odvoje od pleha, oko 20 minuta. Ali, dužina pečenja zavisi od šporeta. Posle 20 minuta izvucite pleh i podignite malo koricu da biste videli da li je pečena. Ne smete ni da je prepečete, jer će pucati prilikom umotavanja u rolat.
4. Pečenu koricu preokrenuti na novi list pek papira i odmah je premazati sa filom. Pomoću pek papira uviti koricu u rolat. Zajedno sa pek papirom rolat prebaciti ponovo na pleh i dobro ga obložiti alu folijom. Vratiti pleh u rernu na istoj temperaturi još 30 minuta.
5. Pečeni rolat, zajedno sa pek papirom, prebaciti na rešetku da se dobro ohladi. Skloniti alu foliju. Ohlađeni rolat staviti na tacnu za posluženje i ostaviti ga u frižider najmenje dva sata. Iseći ga na šnitove i poslužiti.
Spremite ovaj divni rolat svojoj porodici kada ste svi na okupu, veoma je ukusan tako da će im se sigurno dopasti...
Коментари
Постави коментар