Keks torta sa belom čokoladom


 

Potrebno je:

300 g plazma keksa u komadu
2 kašike šećera u prahu
10 komada krem bananica
700 g kisele pavlake

Glazura:

200 g bele čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Obruč kalupa veličine 22 cm obložiti providnom folijom i staviti ga na tacnu za tortu (ili koristite acetatnu foliju). U dubljoj posudi izlomiti keks na sitnije komadiće. Dodati šećer u prahu i na kockice isečene krem bananice. Promešati kašikom. Zatim ubaciti kiselu pavlaku (prethodno je malo kašikom umutiti) i dobro promešati kašikom da se svi sastojci sjedine. 

2. Pola količine smese ravnomerno rasporediti unutar obruča na tacnu za tortu. Na ruku navučite kesu za zamrzivač i formirajte koru (dobro je ispretiskati da ne ostanu šupljine). Preko rasporedite ostatak smese sa keksom, dobro utapkati i poravnati površinu.

3. Belu čokoladu izlomiti na kocke i staviti u manju posudu. Sipati slatku pavlaku i staviti da se čokolada otopi na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje. Otopljenu čokoladu skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi (kada probate prstom da ne bude vrela). Mlaku čokoladu preliti preko torte i ostaviti u frižider preko noći. 

4. Narednog dana izvaditi tortu iz frižidera, skloniti obruč (i acetatnu foliju, ako se koristila) i poslužiti je.


Коментари

Популарни постови