Medeno srce


 

Potrebno je:

200 g brašna
250 g šećera
1 puna kašika kakaoa
1,5 kašičica sode bikarbone
2 kašičice cimeta
50 ml ulja
300 ml gazirane vode
120g džema od kajsija

Još je potrebno:

200 g džema od kajsija

Glazura:

200 g posne čokolade
60 ml ulja

Priprema:

1. Pleh veličine 35cm x 20cm obložiti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 
U vanglicu staviti brašno, dodati šećer, kakao, sodu bikarbonu, cimet i dobro promešati. Ubaciti džem , ulje i gaziranu vodu. Žicom za mućenje dobro sjediniti sastojke. Pola umućene smese sipati ravnomerno u pleh i staviti da se peče samo koliko da se uhvati korica. 

2. Dok se korica peče, 200 g džema od kajsija staviti u manju šerpicu i na srednjoj vatri ga omekšati. Kada se na testu formirala korica izvaditi pleh iz rerne i premazati ga sa džemom. Preko džema sipati drugu polovinu testa i vratiti da se kolač ispeče.

3. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi iz rerne i ostaviti ga da se prohladi dok se spremi glazura.

4. Glazura: čokoladu izlomiti i staviti u manju posudu. Dodati ulje i staviti da se čokolada otopi na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje. Otopljenom čokoladom preliti kolač i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga staviti u frižider dok se čokolada ne stegne. Kolač iseći na kocke i poslužiti.

Jednostavna priprema do veoma ukusnog kolača...

Коментари

Популарни постови