Kraljevska piletina


 

Potrebno je:

1/2 kg pilećeg belog mesa (bez koske)
1 kašika gustina
450 g kraljevske mešavine povrća (1 pakovanje - šargarepa, karfiol i brokoli)
80 ml soja sosa
1,5 kašika susama
1 kašika meda
3 veća čena belog luka
mleveni biber i suvi biljni začin po ukusu
ulje

Priprema:

1. Pileće meso iseći na kockice. Beli luk sitno iseckati. Iseckano pileće meso dobro utapkati papirnim ubrusom da se odstrani voda. Meso staviti u odgovarajuću posudu, posuti ga sa gustinom i promešati dobro kašikom. U posudi sa nelepljivim dnom sipati malo ulja (oko 2-3 kašike) i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje ubaciti meso, promešati, povećati temperaturu i meso propržiti tek da se uhvati korica. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i dodati iseckani beli luk i susam. Promešati i pržiti jedan minut. Sipati soja sos, med i posuti mlevenim biberom po ukusu. Promešati i pustiti da se krčka pet minuta na tihoj vatri. Rešetkastom kašikom izvaditi meso u tanjir. 

2. U posudu ubaciti zamrznuto povrće, sipati 50 ml vrele vode, posuti suvim biljnim začinom po ukusu, promešati, poklopiti i kuvati 2-3 minuta. Zatim skloniti poklopac i pustiti da voda ispari. Ubaciti isprženo meso i sve dobro promešati. Poslužiti uz čašu belog vina. Uživajte...

Коментари

Популарни постови