Brza pogača bez kvasca
Potrebno je:
400 g brašna
300 ml jogurta
150 ml mleka
2 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
80 ml ulja
Priprema:
1. Tepsiju veličine 26cm sa teflonskim dnom premazati maslacem. Ako koristite drugo posuđe obložite ga sa pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.
2. U vanglicu razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje samo koliko da se sjedine. Dodati jogurt, mleko i ulje i sve umutiti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, praška za pecivo i soli. Sjediniti sastojke žicom, pa dovršiti varjačom. Testo je ređe, tako i treba da bude.
3. Napravljeno testo izručiti u pripremljenu posudu za pečenje, poravnati kašikom površinu i staviti da se peče. Pogaču pecite sve dok ne dobije zlatnorumenu boju (probati čačkalicom da li je pečena). Pečenu pogaču umotati u kuhinjsku krpu, malo je prohladiti, pa je izlomite i poslužite. Nikako je ne secite nožem...
Recept za ovu pogaču je jednostavan, vrlo brzo se sprema, veoma je ukusna i ostaje sveža i narednog dana...
Коментари
Постави коментар