Rolovana piletina sa slaninicom i kremastim filom


 

Potrebno je:

800 g belog pilećeg mesa (bez koske)
začin za piletinu
mleveni biber
senf

Fil:

250 g kisele pavlake sa šampinjonima
60 g očišćenog spanaća
150 g krupno narendanog kačkavalja (trapist, edamer, gauda...)

Još je potrebno:

300 g tanko isečene mesnate slaninice

Priprema:

1. Pileće meso iseći na šnicle debljine 1cm (meni je izašlo 10 šnicli). Šnicle prekriti providnom folijom i izlupati ih čekićem za meso do debljine od 0,5cm. Svako parče mesa posuti po ukusu začinom za piletinu i mlevenim biberom sa obe strane. Rukom dobro utrljati začine u meso. Zatim staviti dva parčeta slanine da se blago preklapaju i preko njih staviti parče pileće šnicle. Tako uraditi i sa ostalim mesom. Poređane parčiće mesa preko slaninice premazati sa po jednom kašičicom senfa (samo gornju stranu).

2. Fil: Spanać sitno iseckati i pomešati ga sa kiselom pavlakom sa šampinjonima. Viljuškom izmutiti da se dobije kremasta smesa. Fil ravnomerno rasporediti preko svakog parčeta mesa. Zatim, preko fila rasporediti i narendani kačkavalj. Uviti meso sa slaninicom u rolnice. Krajeve pričvrstite čačkalicama, a i ne morate jer samo malo fila iscuri. 

3. Rernu uključiti da se ugreje na 200 stepeni. Ako koristite posudu sa teflonskim dnom samo je premazati uljem, a ako koristite drugu vrstu posuđa, onda dno posude pokriti pek papirom. Staviti meso da se peče u zagrejanu rernu. Peći dok slaninica ne porumeni, pa preokrenuti da bi se i druga strana zarumenela. 

4. Rolovanu piletinu poslužiti sa prilogom i salatom po ukusu.

Коментари

Популарни постови