Zapečena testenina sa povrćem
Potrebno je:
1/2 kg testenine po izboru
300 ml vode u kojoj se kuvala testenina
400 g šampinjona
3 struka mladog crnog luka
200 g očišćenog spanaća
300 ml pavlake za kuvanje
1 kesica krem supe od pečuraka
150 g krupno narendanog kačkavalja
80 ml ulja
mleveni biber i suvi biljni začin po ukusu
Preliv:
2 jajeta
200 ml jogurta
200 ml pavlake za kuvanje
100 g krupno narendanog kačkavalja
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listiće, ne suviše tanke. Mladi luk iseći na krugove, a spanać iseći na trake.
Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti šampinjone i pržiti ih na srednjoj temperaturi. Pri kraju prženja (kada je ostalo samo još malo tečnosti koju su pečurke pustile) dodati mladi luk, pržiti 1-2 minuta, pa ubaciti spanać. Čim spanać omekša, posuti sa mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu, promešati i skloniti sa vatre.
2. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja. Odvojiti 300 ml vode u kojoj se testenina kuvala pa procediti testeninu. Odvojenu vodu ohladiti. U veću vanglicu izručiti proceđenu testeninu, dodati pripremljeno povrće i promešati.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. U ohlađenu vodu, od kuvanja testenine, dodati 300 ml pavlake za kuvanje i krem supu. Žicom za mućenje dobro sjediniti sastojke i sipati u testeninu. Promešati, pa dodati 150 g narendanog kačkavalja i još jedanput dobro promešati. Odgovarajuću posudu u kojoj će se jelo peći podmazati uljem i sipati testeninu sa sastojcima. Poravnati površinu.
4. Preliv: Jaja razbiti u odgovarajuću posudu i umutiti ih žicom za mućenje samo koliko da se sjedine. Dodati jogurt i pavlaku za kuvanje. Preliv ravnomerno preliti preko testenine (i malo viljuškom proći kroz preliv da bi se rasporedio i u sredinu testenine) i po vrhu rasporediti narendani kačkavalj (gauda, edamer, trapist...). Staviti da se zapeče dok jelo ne dobije zlatnorumenu koricu.
Ukoliko volite testeninu sigurna sam da će vam se dopasti recept...
Коментари
Постави коментар