Paprike punjene sirom
Potrebno je:
800 g paprika babura (ili 7 većih paprika babura)
100 g crnog luka
2 veća češnja belog luka
500 g paradajza
1/2 manje vezice peršuna
1/2 kg feta sira (može i domaći kravlji sir)
200 g kačkavalja (gauda, edamer, trapist...)
3 jajeta
so, mleveni crni biber i origano po ukusu
Priprema:
1. Crni i beli luk sitno iseckati. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Prešun sitno iseckati. Sir viljuškom izgnječiti, a kačkavalj krupno narendati. Paprikama izvaditi drške, očistiti ih od semenki a drške ostaviti da se paprike zatvore kada se napune.
2. U odgovarajuću posudu staviti izmrvljeni sir, dodati crni luk, beli luk, paradajz, peršun i kačkavalj. Sve dobro promešati. Jaja posebno umutiti viljuškom i dodati u sir. Sjediniti ih sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati po ukusu so, mleveni biber i origano. Sa pripremljenom smesom napuniti paprike. Napunjene paprike poklopiti odvojenim drškama.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Odgovarajuću posudu premazati uljem i po dnu posude rasporediti ostatak fila. Preko fila poređati napunjene paprike. Prekriti posudu folijom i staviti u zagrejanu rernu. Pecite paprike 20 minuta pod folijom, zatim sklonite foliju i nastaviti pečenje još 15 minuta (odnosno dok paprike blago ne porumene).
Veoma su ukusne, tople i hladne...
Коментари
Постави коментар