Piletina sa soja sosom


 

Potrebno je:

1 pile od 1,5 kg

Marinada za piletinu:

2 kašike začina za piletinu
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica sušenog ruzmarina
1/2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica karija
1/4 kašičice cimeta 

Sastojci za premazivanje mesa:

2 kašike soja sosa
1 kašika meda

Priprema:

1. Pile iseći na komade. Kuhinjskim ubrusom utapkati svako parče da bi meso ostalo što više suvo.  Sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa posuti sa marinadom, sa obe strane, i dobro je utrljati u meso. Meso staviti u odgovarajuću posudu, poklopiti je i ostaviti preko noći u frižider. 

2. Narednog dana izvaditi piletinu iz frižidera. U dubljoj posudi sa nelepljivim dnom sipati ulje (ja sam spremala u šerpi vel. 26cm i sipala sam 100 ml ulja) i staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti pileće meso i u polupokrivenoj posudi ga ispržiti na srednjoj temperaturi. Na kraju prženja treba da ostane samo malo tečnosti, koliko da se prekrije dno posude.

3. Za premazivanje mesa, soja sos i med staviti u manju posudu i kašičicom ih dobro sjediniti. Kada je meso isprženo, silikonskom četkicom ga premazati i preokrenuti. Premazati i drugu stranu. Uz stalno okretanje nastaviti prženje sve dok površina mesa ne postane lepljiva...

Meso je jako sočno, veoma ukusno i lepi se za prste kada ga jedete...

Коментари

Популарни постови