Piletina sa soja sosom
Potrebno je:
1 pile od 1,5 kg
Marinada za piletinu:
2 kašike začina za piletinu
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica sušenog ruzmarina
1/2 kašičice čilija u prahu
1 kašičica karija
1/4 kašičice cimeta
Sastojci za premazivanje mesa:
2 kašike soja sosa
1 kašika meda
Priprema:
1. Pile iseći na komade. Kuhinjskim ubrusom utapkati svako parče da bi meso ostalo što više suvo. Sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro ih sjediniti. Svako parče mesa posuti sa marinadom, sa obe strane, i dobro je utrljati u meso. Meso staviti u odgovarajuću posudu, poklopiti je i ostaviti preko noći u frižider.
2. Narednog dana izvaditi piletinu iz frižidera. U dubljoj posudi sa nelepljivim dnom sipati ulje (ja sam spremala u šerpi vel. 26cm i sipala sam 100 ml ulja) i staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti pileće meso i u polupokrivenoj posudi ga ispržiti na srednjoj temperaturi. Na kraju prženja treba da ostane samo malo tečnosti, koliko da se prekrije dno posude.
3. Za premazivanje mesa, soja sos i med staviti u manju posudu i kašičicom ih dobro sjediniti. Kada je meso isprženo, silikonskom četkicom ga premazati i preokrenuti. Premazati i drugu stranu. Uz stalno okretanje nastaviti prženje sve dok površina mesa ne postane lepljiva...
Meso je jako sočno, veoma ukusno i lepi se za prste kada ga jedete...
Коментари
Постави коментар