Sladak kupus bez mesa


 

Potrebno je:

1,3 kg slatkog kupusa
200 g šargarepe
100 g crnog luka
4 češnja belog luka
100 g korena celera
3 srednja krompira
200 g paprika
1 ljuta papričica (možete da je izostavite)
200 g paradajza
1 manja vezica peršuna
100 ml ulja
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašika aleve paprike

Priprema:

1. Kupus iseći na kocke i staviti ga u dublju vanglicu. Šargarepu iseći na krugove, crni luk iseći na režnjeve, beli luk sitno iseckati, koren celera i krompir iseći na kockice, papriku iseći na kockice a ljutu papričicu na krugove, paradajz oljuštiti i iseći na kockice i peršun sitno iseckati. Svo isečeno povrće ubaciti u vanglicu sa kupusom i promešati. Posuti sa dve kašičice suvog biljnog začina i sa kašičicom mlevenog bibera. Ponovo dobro promešati

2. U dublji lonac sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Skloniti sa vatre, dodati alevu papriku i promešati. Ubaciti dve trećine kupusa sa povrćem i dobro promešati. Dodati i ostatak kupusa. Naliti toplom vodom toliko da pokrije dve trećine kupusa sa povrćem. Poklopiti lonac i vratiti ga na šporet pa kuvati kupus oko 45-50 minuta na srednjoj temperaturi. Probati da li treba dodati još nešto od začina i poslužiti ga. 

Savršeno ukusno jelo na kašiku...

Коментари

Популарни постови